Pasieniečiai sulaikė kontrabandininką, tačiau jo bendras spėjo pasprukti

Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė Šalčininkų rajono gyventoją, kuris į Lietuvos gilumą bandė gabenti daugiau nei 8 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Jo bendrininkas neteisėtai kirto sieną ir pabėgo į Baltarusiją.

Kontrabandininko bendras paspruko į Baltarusiją.<br>VSAT nuotr.
Kontrabandininko bendras paspruko į Baltarusiją.<br>VSAT nuotr.
Kontrabandininko bendras paspruko į Baltarusiją.<br>VSAT nuotr.
Kontrabandininko bendras paspruko į Baltarusiją.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 22, 2020, 2:32 PM

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties skyriaus Varėnos komandos pareigūnai tikrino vietovę ties Varėnos rajono Rakų kaimu. Pasieniečiai jau turėjo žinių, kad čia iš Baltarusijos gali būti bandoma gabenti neteisėtą krovinį.

VSAT pareigūnai netoli sienos linijos pastebėjo du asmenis su ryšuliais. Jie nieko neįtarė apie netoliese esančius pasieniečius ir krovė kontrabandą į čia pat stovinčio automobilio „Mercedes-Benz ML“ lietuviškais numeriais bagažinę.

Dalį krovinio nunešę į automobilį du vyrai grįžo paimti likusios dalies. Pasieniečiams artėjant prie nešikų, šie pamatė VSAT pareigūnus, metė krovinius ir spruko. Vieną vyrą pavyko sulaikyti vietoje, o antras kirto sieną ir pasišalino į Baltarusijos gilumą.

Informaciją apie jį pasieniečiai iškart perdavė kolegoms Baltarusijoje.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 31 metų Šalčininkų rajono gyventojas. Antro kroviko tapatybė nustatinėjama. Automobilio „Mercedes-Benz ML“ bagažinėje ir prie sienos pasieniečiai aptiko 8 tūkst. 500 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros 2-asis baudžiamojo persekiojimo skyrius. Šalčininkų rajono gyventojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų. Jis po apklausos paleistas skyrus kardomąsias priemones dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Apie į Baltarusiją pasprukusį kitą kontrabandininką iki trečiadienio vidudienio Varėnos pasieniečiai daugiau informacijos negavo.

Cigaretės ir automobilis saugomi Varėnos pasienio rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.