Vilniuje nuteista iš Santaros klinikų pabėgusi COVID-19 serganti moteris

Vilniuje nuteista iš Santaros klinikų pabėgusi moteris, kuri buvo gydoma nuo koronaviruso. Moteris pripažinta kalta dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo ir siunčiama dirbti viešųjų darbų, pranešė portalas „Delfi“.

Iš Santaros klinikų moteris pabėgo balandžio 7 d.<br>T.Bauro nuotr.
Iš Santaros klinikų moteris pabėgo balandžio 7 d.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2020, 4:38 PM

Pasak šio pranešimo, ne kartą anksčiau teista ir dėl prostitucijos bausta 41 metų Žana P. turės 2 mėnesius neatlygintinai dirbti po 20 val. per mėnesį visuomenės labui. Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė ir į tai, kad ji anksčiau yra keletą kartų teista už kriminalinius nusikaltimus: vagystes, narkotikų laikymą, nesunkų sveikatos sutrikdymą. Be to, policijos duomenimis, anksčiau moteris vertėsi prostitucija, bet pastaruoju metu Lietuvoje negyveno.

Kaip rašo „Delfi“, pabėgusi iš ligoninėse moteris ne tik namo grįžo visuomeniniu transportu, bet ir pakeliui susipažino su nepažįstamu vyru, su kuriuo iš to paties butelio gėrė alkoholinius gėrimus bei užkandžiavo, taip sukeldama pavojų ne tik jam, bet ir kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga infekcine liga.

Kaip jei ne kartą yra skelbęs lrytas.lt, š.m. balandžio 7 d. moteris (gimusi 1979 m.), medicinos personalo informuota apie tai, kad ji yra užsikrėtusi koronavirusine infekcija (COVID-19) ir įspėta dėl apsaugos priemonių, kurių turi laikytis, išlipo pro palatos langą ir pabėgo iš Santaros klinikų Infekcinių ligų priėmimo – skubios pagalbos skyriaus.

Į namus Gerosios Vilties g. ji vyko viešuoju transportu, autobusu bei troleibusu, taip sukeldama pavojų kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga infekcine liga. Tą pačią dieną pabėgusi pacientė buvo rasta policijos pareigūnų ir, iškvietus medikus, grąžinta į ligoninę. Vėliau ji buvo karantinuota Vilniaus m. savivaldybės patalpose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.