Varėnos r. sulaikyti du neteisėtai sieną perėję baltarusiai

Varėnos rajone pasieniečiai sulaikė du baltarusius, neteisėtai perėjusius valstybės sieną. Abu pažeidėjai uždaryti į areštinę.

Buvo pastebėti avalynės įspaudai.<br> VSAT nuotr.
Buvo pastebėti avalynės įspaudai.<br> VSAT nuotr.
Buvo pastebėti avalynės įspaudai.<br> VSAT nuotr.
Buvo pastebėti avalynės įspaudai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 8, 2020, 1:07 PM, atnaujinta May 8, 2020, 1:08 PM

Ketvirtadienį popiet VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardos patruliai ties Varėnos rajono Dubičių kaimu, kelyje Dubičiai – Paąžuolė, pastebėjo du įtartinus asmenis. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija – 5 kilometrai.

Vyrus pakalbinę pasieniečiai iškart atkreipė dėmesį, jog abu keliautojai nė žodžio nesupranta lietuviškai. Netrukus paaiškėjo, kad jie – Baltarusijos piliečiai, 26 ir 31 metų. Tik vienas iš sulaikytųjų turėjo pasą, kuriame, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizos, suteikiančios teisę užsieniečiui teisėtai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

A.Barausko užkardos pasieniečiai, patikrinę prieigas prie abiejų valstybių sienos linijos, ant kontrolinės pėdsakų juostos aptiko dviejų asmenų avalynės įspaudus. Jie vedė į Lietuvos teritoriją. Į pagalbą pasitelktas VSAT kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Variu paieškos grupę nuvedė nuo valstybės sienos iki vietos, kur buvo sulaikyti abu pažeidėjai.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą baltarusiams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Jie dviem paroms uždaryti į areštinę. Vėliau bus kreipiamasi į teismą ir prašoma abu užsieniečius suimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.