Girtas vairuotojas Kelmės r. pareigūnams siūlė kyšį: galėjo duoti tiek, kiek pageidaus

Nepaisant to, kad žiniasklaidoje apstu informacijos apie policijos pareigūnų papirkimą ir dėl tokių veiksmų gresiančią baudžiamąją atsakomybę, tačiau vis dar pasitaiko atvejų, kuomet girti vairuotojai norėdami išvengti atsakomybės, bando išsipirkti duodami pareigūnams kyšius.

Vyras sutiko duoti tiek, kiek pareigūnai pageidaus.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Vyras sutiko duoti tiek, kiek pareigūnai pageidaus.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2020, 12:10 PM

Kaip pranešė Telšių apskrities VPK, gegužės 15 d., apie 18 val. 21 min. gautas pranešimas, kad kelyje nuo Kelmės link Tytuvėnų, po kelią pavojingai manevruoja automobilis. 18 val. 50 min., Bulavėnų kaime, Kelmės rajone, policijos pareigūnai sustabdė automobilį „VW Transporter“, kurį vairavo vyras (gim. 1967 m.), kuriam nustatytas 2,41 promilės girtumas.

Vairuotojas bandydamas išvengti baudžiamosios atsakomybės už transporto priemonės vairavimą esant neblaiviam, Telšių apskrities VPK Veiklos skyriaus vyresniesiems tyrėjams pasiūlė duoti kyši, tokio dydžio, kokio tik jie pageidaus.

Dėl neteisėtų veiksmų, vairuotojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo ir vairavimo apsvaigus nuo alkoholio.

Telšių apskrities VPK pareigūnai primena, kad bet koks bandymas papirkti valstybės tarnautojus, siūlant jiems pinigus, paslaugas ar kitokius daiktus, užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Vairuotojai raginami būti sąmoningais, drausmingais, paisyti Kelių eismo taisyklių reikalavimų ir transporto priemones vairuoti tik esant blaiviems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.