Prispaustas Rusijos mylėtojas V. Lekstutis „pamiršo“ prisijungimus prie savo portalo Trėmimus į Sibirą vadino prasivėdinimu

Trėmimus į Sibirą prasivėdinimu vadinęs Klaipėdos rajono gyventojas Vaidas Lekstutis vėl atsidūrė teisėsaugos akiratyje. Šįkart ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl jo portale skelbiamų šmeižikiškų ir nesantaiką kurstančių tekstų.

 Šįkart V.Lekstučiu teisėsauga susidomėjo dėl straipsnių jo portale.  <br> G.Pilaičio nuotr.
 Šįkart V.Lekstučiu teisėsauga susidomėjo dėl straipsnių jo portale.  <br> G.Pilaičio nuotr.
 V.Lekstutis jau kartą buvo pripažintas kaltu dėl antivalstybinės veiklos. <br> G.Pilaičio nuotr.
 V.Lekstutis jau kartą buvo pripažintas kaltu dėl antivalstybinės veiklos. <br> G.Pilaičio nuotr.
 V.Lekstutis antrą kartą gali sėsti į teisiamųjų suolą.<br> G.Pilaičio nuotr. 
 V.Lekstutis antrą kartą gali sėsti į teisiamųjų suolą.<br> G.Pilaičio nuotr. 
 V.Lekstutis neslepia, kad labai myli Rusiją ir jos prezidentą.<br> "Lietuvos ryto" televizijos nuotr.
 V.Lekstutis neslepia, kad labai myli Rusiją ir jos prezidentą.<br> "Lietuvos ryto" televizijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 21, 2020, 6:28 PM, atnaujinta May 21, 2020, 7:16 PM

Vienerių metų laisvės apribojimo bausmė ir viešieji darbai nepakeitė Rusijos ir jos prezidento Vladimiro Putino gerbėjo politinių pažiūrų.

Švelnia bausme atsipirkęs Klaipėdos rajono gyventojas V.Lekstutis ir vėl turi nemalonumų su teisėsauga, tik šįkart ne dėl savo įrašų „Facebooke“, o dėl savo portale bukimevieningi.lt talpinamų tekstų.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimai nusikalstamos V.Lekstučio veikos Klaipėdos apylinkės prokuratūroje buvo pradėtas gavus asmens pareiškimą, kuriame teigta, kad kai kurie portale spausdinami tekstai šmeižia žmones bei kursto nesantaiką.

Su skundu susipažinę prokurorai nusprendė, kad iš V.Lekstučio portalo ištraukti tekstai tikrai gali prasilenkti su įstatymais, todėl buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl šmeižimo ir tautinės nesantaikos kurstymą.

Vos tik ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, tyrėjai susidūrė su netikėta kliūtimi. Savo portalu nuolat pasigirti mėgstantis ir į jį savo paties pasisakymus nuolat keliantis V.Lekstutis išsigandęs gresiančios atsakomybės pareiškė, kad negali pasakyti prisijungimo prie portalo duomenų, nes esą jis jam nepriklauso ir jis jų nežino.

Tyrėjams neliko kitos išeities, kaip patiems apsilankyti V.Lekstučio namuose ir atlikti kratą.

Kratos metus buvo paimti visi įrenginiai per kuriuos Klaipėdos rajono gyventojas galėjo prisijungti prie savo portalo ir perduoti ekspertams, kurie turės nustatyti, kas galėjo prisijungti ir kelti informaciją į nesantaikos kurstymu garsėjantį portalą.

Gavus šiuos duomenis, paaiškės ir paties V.Lekstučio statusas baudžiamojoje byloje. Kol nėra tiksliai žinoma, kas rašė ir kas įkėlė tyrėjus sudominusius tekstus, prokurorai nesiryžta pareikšti V.Lekstučiui įtarimų.

Dėl savo antivalstybinės veiklos pirmą kartą V.Lekstutis į teisiamųjų suolą sėdo 2016 metų gruodį.

Nors jis savo kaltę neigė, tačiau net trijų instancijų teismai Klaipėdos rajono gyventoją pripažino kaltu kursčius tautinę neapykantą ir nuteisė laisvės apribojimu metams bei skyrė 100 valandų nemokamų darbų, kuriuos V.Lekstutis turėjo atidirbti sveikatos priežiūros, globos, rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

V.Lekstutis į teisiamųjų suolą sėdo dėl savo pasisakymų socialiniame tinklalapyje, kuriame teigė, kad Lietuva yra JAV kolonija, o rusai teisingai elgėsi tremdami lietuvius į Sibirą.

„Lietuva daugelį amžių kenčia nuo visokių užpuolikų. Šimtus metu Lietuva kartu su žemaičiais, rusais, baltarusiais, ir t.t. gynėsi nuo kryžiuočių nešamos iškrypėliškos pasaulėžiūros. Ir štai dabar visiškai aišku, jog Lietuva tapo JAV kolonija.

Ir tuo pat metu daug kas smerkia Rusiją, net Rusiją išvadina teroristine valstybe.

Kodėl nesmerkiami vokiečiai, kurie šimtus metų lietuvių, žemaičių tautas naikino? O tai, kad rusai po Antro pasaulinio karo Vakarų propagandos apšvitintus vežė į gryną orą (Sibirą) prasivėdinti, paverčiama kaip baisiausias dalykas. Taip, tai tremtis, buvo ištremta ir daug nekaltų žmonių, kuriuos skundė jų kaimynai ir „draugai“. Gal prablaivėkime ir nustokime sirgti?“, – tąkart rašė V.Lekstutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.