Kelmės rajone mirusio kūdikio motiną leista suimti 10 parų

Šiaulių prokurorai pirmadienį gavo teismo leidimą suimti dėl savo kūdikio mirties įtariamą motiną. Kruvina tragedija Lietuvą sukrėtė savaitgalį, kai į Kelmės rajono ligoninę buvo atvežtas 2019 metais gimęs mažylis.

Motiną siūloma suimti vienam mėnesiui.<br>LR prokuratūros nuotr.
Motiną siūloma suimti vienam mėnesiui.<br>LR prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2020, 2:55 PM, atnaujinta May 25, 2020, 3:40 PM

Į netoli Tytuvėnų esantį kaimą atskubėję ir kūdikį išvydę medikai pakraupo – ant kūnelio buvo matomos kraujosruvos ir nubrozdinimai.

Medikus iškvietė pati 39-erių metų dviejų vaikų motina, kur ir įtariama šiuo kraupiu nusikaltimu. Vyresniajam moters sūnui - 12 metų.

Pirmadienį Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Laimutė Martinavičienė, vadovaujanti ikiteisminiam tyrimui dėl kūdikio mirties, kreipėsi į Telšių apylinkės teismą dėl įtariamosios suėmimo.

Įtariamąją paprašyta leisti suimti 1 mėnesiui, nes būdama laisvėje ji gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūno, prokuroro ar teismo, taip pat galėtų trukdyti ikiteisminio tyrimo procesui.

Prašymą išnagrinėjęs Telšių teismas jį patenkino iš dalies. Įtariamąją leista laikyti suimtą 10 parų. 

39-erių metų dviejų vaikų mamai pareikšti įtarimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo (pagal Baudžiamojo kodekso 132 str. 1 d.) mažamečiui sūnui, kuris savaitgalį pristatytas medikams jau miręs ir su smurto žymėmis.

Per ikiteisminį tyrimą bus aiškinamasi kūdikio mirties priežastis. Pirmadienį iki pietų specialisto išvada dėl mirties priežasties dar nebuvo gauta, bet preliminariai patvirtinta, jog vaikelio mirtis - ne savaiminė, o smurtinė.

Prokuratūros atstovai sakė, kad ekspertizės tikimasi ne anksčiau kaip antradienį. 

Baudžiamasis kodeksas už šį nusikaltimą numato areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.