Aiškėja daugiau detalių apie motiną, kuri Kupiškyje paliko mažylį dviem paroms vieną

Kupiškyje socialinė darbuotoja praėjusį sekmadienį išvadavo maždaug dvi paras užrakintame bute vieną praleidusį 1,5 metų vaiką. Mažamečio motinai gresia baudžiamoji atsakomybė, vakar jai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ar pareigomis.

Motina savo vaiką paliko namuose vieną dviem paroms.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Motina savo vaiką paliko namuose vieną dviem paroms.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Generalinė prokuratūra

May 26, 2020, 11:09 AM, atnaujinta May 26, 2020, 6:48 PM

Kaip praneša LR prokuratūra, gegužės 24 dienos vakare socialinės darbuotojos aptiktas mažylis buvo sušalęs, ištroškęs ir alkanas, tačiau rimtesnės medikų pagalbos jam neprireikė. Netrukus policijos pareigūnai surado ir į namus parvežė vaiko motiną – 28 metų kupiškėnę.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 163 straipsnį („Piktnaudžiavimas tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis“). Ikiteisminį tyrimą atlieka Kupiškio rajono policijos komisariato tyrėjai, tyrimui vadovauja Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Virginija Kliaugienė.

Baudžiamasis kodeksas tiems, kas piktnaudžiavo tėvo, motinos, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis fiziškai ar psichiškai gniuždydamas vaiką, palikdamas jį ilgą laiką be priežiūros ar panašiai žiauriai elgdamasis su vaiku, numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Bausta už vaiko nepriežiūrą

Pirmadienį su portalo lrytas.lt žurnalistais susisiekė anonimas, pranešęs, jog motina paliko vaiką namuose skambant garsiai muzikai, kad nesigirdėtų vaiko verkimo, o pati išvyko pas draugą, gyvenantį Kupiškio rajone.

Kaip antradienį redakciją informavo Panevėžio apskrities VPK atstovas Tadas Martinaitis, mažamečio motina buvo rasta girta. Maža to, moteris už mažamečio nepriežiūrą bausta jau ne vieną kartą.

„Kai moteris buvo surasta, buvo neblaivi, nustatytas 0,60 prom. girtumas. Ji jau žinoma policijai. Keturis kartus bausta už vaiko nepriežiūrą“, – teigė T.Martinaitis.

Nors moteris jau ne kartą bausta už tokį patį nusižengimą (vaiko nepriežiūrą), mažametis vis dar augo su savo motina. Klausimas, kada vaikas būna atimamas iš tėvų ar globėjų, buvo iškeltas Panevėžio apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovei, kuri pakomentavo, kad teisės atimamos tuomet, kai nustatoma, jog tėvai nevykdo savo pareigos ir kelia pavojų vaiko saugumui ar gyvybei.

Vis dėlto po šio įvykio berniukas motinai nebuvo grąžintas. Kieno globoje vaikas atsidūręs šiuo metu, Vaiko teisių apsaugos atstovė nekomentavo.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.