Slapčia filmuoti nuogą merginą – ne nusikaltimas

Pramogų komplekse slapčia nufilmavęs nusirengusios merginos intymias vietas 31 metų vyras teisme šventė pergalę – buvo išteisintas.

Persirenginėjant kabinoje mergina pamatė, kad yra filmuojama.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Persirenginėjant kabinoje mergina pamatė, kad yra filmuojama.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2020, 10:25 AM, atnaujinta Jun 4, 2020, 10:27 AM

Tokį sprendimą apeliacine tvarka apskundę prokurorai siekė, kad iš kaltinamojo būtų bent atimtas nusikaltimo metu panaudotas telefonas, tačiau šis nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas, atsipirks tik administracine bauda.

Incidentas nutiko pernai spalio 19-ąją šalia Palangos esančiame pramogų komplekse.

Jaunai merginai, atvykusiai su artimiaisiais paplaukioti baseine ir pasikaitinti pirtyse, poilsis apkarto.

Būdama persirengimo kabinoje ji pastebėjo, kad kažkas ją filmuoja pro kabinos apačią prakištu mobiliuoju telefonu. Jo kamera buvo nukreipta į intymias vietas.

Merginą ištiko šokas, ji puolė šaukti, o pajutęs pavojų vyras šoko bėgti. Jis tikėjosi pasislėpti vyrų dušinėje, bet čia jį sučiupo ir iškviestai policijai perdavė nukentėjusiosios giminaičiai.

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai vyrą dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo išteisino neįžvelgęs veikos, turinčios šio nusikaltimo požymių.

Prokurorai apskundė sprendimą Klaipėdos apygardos teismui, tačiau niekas nepasikeitė – apeliacinis skundas atmestas, kaltinamasis nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas.

Teismas pripažino, kad vyras elgėsi netinkamai, merginai buvo sukeltas stresas, ji patyrė nemalonių išgyvenimų ir išgąstį.

Nepažįstamos apsinuoginusios merginos apatinės kūno dalies filmavimas pripažintas kaip įžūlus elgesys.

Tačiau konstatuota, kad įrašui daryti nebuvo naudojamos specialios priemonės, o pats vaizdo įrašas iškart buvo ištrintas, jo nepamatė ne tik pareigūnai, bet net ir nukentėjusioji, todėl tai įvertinta kaip nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas.

Klaipėdos apygardos teismo nutartyje teigiama, kad teismų praktikoje pripažįstama, jog negalima pernelyg sureikšminti vien tik paties informacijos rinkimo fakto ir nekreipti dėmesio į kitas byloje nustatytas aplinkybes.

Šiuo atveju nepaneigta vyro versija, kad mintis filmuoti į persirengimo kabiną ėjusią merginą jam kilo spontaniškai, neapgalvotai, neturint jokių išankstinių piktavališkų ketinimų platinti tokios informacijos. Filmavimas truko labai trumpai, o įrašas iškart ištrintas. Be to, filmuota ne kaip nors užsimaskavus, todėl mergina tai greitai ir pamatė.

Mergina teismui nepateikė ieškinio dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Nemalonumų prisidaręs vyras anksčiau neteistas, savo kaltės jis neneigė, atsiprašė merginos ir susitaikė su ja, draugiškai sutarė dėl patirtos žalos atlyginimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.