Žemaičio garbę įžeidusi neištikima žmona sulaukė žiauraus keršto

Plungiškis A. J. „paklydusią“ gyvenimo draugę net puolė auklėti kumščiais. Pavydo ir įsiūčio valdomas vyras moteriai keliskart smogė. Fizine jėga šeimynines problemas sprendęs plungiškis dėl to turėjo rimtų nemalonumų – atsidūrė Plungės apylinkės teisme.

Lova.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Lova.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Policininkai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policininkai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Lova.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Lova.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gintarė Karmonienė, zemaiciolaikrastis.lt

Jun 5, 2020, 9:44 PM

A. J. buvo iškelta baudžiamoji byla dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo – nuo smūgių kumščiu į galvą moteriai buvo sužalota kakta. Tik į nugarą paleisti smūgiai apsiėjo be išoriškai matomų pasekmių.

Konfliktas tarp poros kilo vasario 21-osios vakarą jųdviejų namuose Plungėje. Būdamas įkaušęs vyriškis gyvenimo draugę dėl neištikimybės iš pradžių puolė žodžiais, vėliau ėmė „auklėti“ ir kitaip. Įžeistas plungiškis savo moterį ėmė talžyti kumščiais į galvą ir nugarą.

Apklausiamas A. J. neneigė taip pasielgęs ir kone prisiekinėjo, jog labai dėl to gailisi. Tačiau vyro žodžiai kelia rimtų abejonių, nes jis ir praeityje teistas už to paties pobūdžio nusikaltimą bei kitas nusikalstamas veikas. O tai rodo, kad jis nėra linkęs dorai gyventi bei laikytis įstatymų. Nesimoko ir iš klaidų – toliau įsivelia į įvairiausius nemalonumus. Plungiškis yra pripažintas recidyvistu. Ne kartą baustas ir administracine tvarka. Žinoma, teismas į šias aplinkybes atsižvelgė.

Prokuroras pasiūlė A. J. skirti areštą. Kaltinamasis su tokia bausme sutiko, juolab kad žinojo, jog išnagrinėjus bylą supaprastintu būdu, bausmė jam bus mažinama trečdaliu. Kad areštas tinkamiausia bausmė, buvo įsitikinęs ir teismas. Praėjusią savaitę jis priėmė teismo baudžiamąjį įsakymą, kuriuo vyras pripažintas kaltu. Už tai, kad skriaudė savo moterį, teismas jam skyrė 40 parų areštą.

Dvi dienas nuo gautos bausmės plungiškiui nubraukė tai, kad tuoj po konflikto jis buvo laikinai sulaikytas.

A. J. išaiškinta, kad, nesutikdamas su paskirta bausme, per 14 dienų nuo teismo baudžiamojo įsakymo gavimo dienos jis turi teisę paduoti prašymą, reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme. Nepateikus tokio prašymo, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja ir yra neskundžiamas.

Nuteistasis ne vėliau kaip per septynias dienas po teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo privalo atvykti į Šiaulių tardymo izoliatorių atlikti arešto bausmės. Neatvykus ir nepranešus apie neatvykimo priežastis, nuteistojo ieškos policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?