Joniškyje iš 5-o aukšto paryčiais iškrito 14-metė: bute rasta narkotikų, sulaikyti 18-metis ir 19-metis

Joniškyje iš penktame aukšte esančio buto iškrito ir sunkiai susižalojo keturiolikmetė mergina. Ši nelaimė atkreipė ir kriminalinės policijos pareigūnų dėmesį.

 Joniškyje pro langą iškritus 14-metei, bute rasta narkotikų, sulaikyti du įtariamieji.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Joniškyje pro langą iškritus 14-metei, bute rasta narkotikų, sulaikyti du įtariamieji.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-12 10:32, atnaujinta 2020-06-12 19:09

Apžiūrėjus butą, per kurio langą iškrito nepilnametė, buvo rasta čia vykusių išgertuvių pėdsakų bei septyni folijos gniužulėliai su kvaišalais.

Paguldė į intensyvios terapijos skyrių

Apie Joniškyje, prie Draugystės gatvės esančio daugiabučio gulinčią sužalotą merginą policijai buvo pranešta ketvirtadienį 5 val. 40 min.

Namo gyventojus pažadino trenksmas ir pasigirdusios dejonės. Pažvelgę pro langą, žmonės pamatė po langais gulinčią paauglę ir iškvietė medikus. Greitoji pagalba sunkiai sužalotą nepilnametę nuvežė į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko kliniką.

Per apžiūrą keturiolikmetei buvo nustatyti daugybiniai kūno sužalojimai ir ji paguldyta į vaikų intensyviosios terapijos skyrių.

Sulaikė du puotos dalyvius

Paaiškėjo, kad nepilnametė susižalojo iškritusi per penktajame aukšte esančio buto langą.

Tirti nelaimę ėmė pareigūnai šio buto duris rado užrakintas.

Tyrėjai išsiaiškino, kad bute gyvena aštuoniolikmetis, kurio motina yra išvykusi į užsienį.

Šis vaikinas po kuriuo laiko buvo rastas pas draugus.

Pareigūnai aštuoniolikmetį sulaikė ir uždarė į areštinę. Netrukus areštinėje atsidūrė ir sulaikytojo draugas, taip pat naktį bute vykusiose išgertuvėse dalyvavęs devyniolikmetis.

Patikrinus alkoholio matuokliu paaiškėjo, kad abu sulaikytieji yra blaivūs, tačiau pareigūnams kilo įtarimų, kad jie yra apsvaigę nuo kvaišalų. Todėl buvo paimta mėginių jų apsvaigimui nustatyti.

Abu sulaikytieji anksčiau į policijos pareigūnų akiratį nebuvo patekę.

Areštinėje – ir du kvaišalų mėgėjai

Apžiūrėję naktinio pasilinksminimo vietą pareigūnai šiame Draugystės gatvėje esančio namo bute rado plastikinį maišelį su septyniais folijos gniužulėliais, kuriuose buvo žalios spalvos augalinės kilmės medžiaga, įtariama – marihuana.

Kad naktį bute vyko pasilinksminimas, patvirtino ir šioje laiptinėje gyvenantys žmonės. Nelaime pasibaigusiame pasilinksminime dalyvavusios kompanijos paiešką pradėję pareigūnai sučiupo ir du joniškiečius, pas kuriuos rado kvaišalų.

Ieškodami aštuoniolikmečio buto šeimininko, tyrėjai po poros valandų Žemaičių gatvės daugiabučio gyvenamojo namo laiptinėje sulaikė ieškomo vaikino draugą – 18 metų Tautginių (Joniškio r.) gyventoją. Šis jaunuolis pareigūnų dėmesį atkreipė dėl to, kad kalbėjo nerišliai ir neadekvačiai reagavo į situaciją.

Sulaikytą jaunuolį pareigūnai nuvežė į policijos komisariatą, kur per patikrą apatiniuose drabužiuose rado 12 paketėlių su marihuana.

Užėję į to vieną to paties namo butą, kuriame gyvena sulaikytųjų bendri pažįstami, pareigūnai rado 147, spėjama, psichotropines tabletes ir paketą su marihuana.

Viena tabletė buvo rasta ir bute užtikto 28 metų vyro šortų kišenėje. Šis joniškietis taip pat buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis priemonėmis pradėti du ikiteisminiai tyrimai.

Paauglė per langą iškrito pati?

Ikiteisminis tyrimas pradėtas ir dėl per langą iškritusios keturiolikmetės sveikatos sutrikdymo.

Šis tyrimas pradėtas norint išsiaiškinti nepilnametės sužalojimo aplinkybes, ir paaiškėjus, kad mergina pati iškrito per langą, bus nutrauktas.

Pirminiais duomenimis, keturiolikmetė per penktame aukšte esantį langą iškrito netyčia.

Ar ji buvo apsvaigusi nuo alkoholio, o gal ir kvaišalų, paaiškės vėliau ištyrus iš jos paimtą kraują.

Jei būtų nustatyta, kad nepilnametė išties buvo apsvaigusi, už jos nugirdymą ar lenkimą vartoti kvaišalus turėtų atsakyti šiame pasilinksminime dalyvavę vaikinai.

Tyrimą dėl sveikatos sutrikdymo pradėję Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai vėliau jį perdavė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.