Dviejų mergaičių tėvą, lietuvį sporto trenerį gatvėje nužudė anglas gaujos narys

Vietoj laimės svetimoje šalyje – mirtis gatvėje nuo peilio dūrių. Tokia lemtis teko šilutiškiui Dainiui Kasiliauskiui. Įtariama, kad jį Jungtinės Karalystės Piterboro mieste nužudė 19-metis britas.

Peiliu perdurtas D.Kasiliauskis nuo patirtų sužalojimų mirė iš karto.
Peiliu perdurtas D.Kasiliauskis nuo patirtų sužalojimų mirė iš karto.
Peiliu perdurtas D.Kasiliauskis nuo patirtų sužalojimų mirė iš karto.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr. 
Peiliu perdurtas D.Kasiliauskis nuo patirtų sužalojimų mirė iš karto.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr. 
Peiliu perdurtas D.Kasiliauskis nuo patirtų sužalojimų mirė iš karto.
Peiliu perdurtas D.Kasiliauskis nuo patirtų sužalojimų mirė iš karto.
L.Smithas įtariamas nužudęs lietuvį.
L.Smithas įtariamas nužudęs lietuvį.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 16, 2020, 6:18 AM, atnaujinta Jun 16, 2020, 6:21 AM

„Dainius buvo stiprus, linksmas ir žinantis, ko nori. Jis ne vienus metus sportavo pats ir skatino kitus žmones pradėti sportuoti, keisti savo gyvenimą“, – taip apie nužudytą D.Kasiliauskį kalbėjo Piterboro lietuvių bendruomenė.

27 metų lietuvis buvo nužudytas penktadienio rytą, apie 9 val., gatvėje.

Nors kol kas dėl šios žmogžudystės yra daugiau klausimų nei atsakymų, policija įtaria, kad dviejų mergaičių tėvą peiliu mirtinai subadė miesto pareigūnams gerai žinomas 19-metis Liamas Smithas.

Žudikas – gaujos narys

Šis jaunuolis priskiriamas vietinei jaunuolių gaujai, kuri anksčiau terorizuodavo Pastono rajono gyventojus. Dėl to jis ne kartą buvo sulaikytas ir teistas.

Pastarąjį kartą jis nuosprendį išklausė šių metų kovą.

Už viešosios tvarkos pažeidimus L.Smithui buvo skirta laisvės apribojimo bausmė, tačiau ji jaunuolio gyvenimo būdo nepakeitė.

L.Smithas buvo suimtas šeštadienį, o pirmadienį atvestas į Piterboro teismą – čia jam pareikšti kaltinimai dėl nužudymo ir skirtas suėmimas.

Akiratyje – keturi asmenys

Dėl žmogžudystės Piterboro policija buvo sulaikiusi dar tris asmenis.

37 metų vyras buvo sučiuptas žmogžudystės vietoje, tačiau po apklausos paleistas.

Policija taip pat pasielgė ir su 45 metų moterimi, kuri buvo įtariama padėjusi nužudyti lietuvį. Po apklausos paaiškėjo, kad ji su žmogžudyste neturi nieko bendra, todėl buvo paleista.

Ketvirtam asmeniui, šeštadienį sulaikytam 30 metų vyrui, pareigūnai turėjo daugiau klausimų, bet po apklausos jis taip pat buvo paleistas.

Ar D.Kasiliauskis ir L.Smithas buvo pažįstami, kol kas nežinoma. Manoma, kad vyrai gatvėje galėjo susitikti atsitiktinai, o šis susitikimas baigėsi mirtinais peilio dūriais.

Nesileido skriaudžiamas

D.Kasiliauskį pažinoję žmonės teigia, kad sportiškas, ne vienus metus kikboksu užsiėmęs ir sporto klube treneriu dirbęs lietuvis nebuvo iš tų žmonių, kurie leistų save žeminti, menkinti ar stumdyti.

Jis neieškojo žodžių kišenėje ir nevengė savo tiesos įrodinėti kumščiais. Gali būti, kad taip įvyko ir šįkart, – L.Smithas užsipuolė lietuvį, o kai nuo jo gavo atgal, išsitraukė peilį ir kelis kartus dūrė.

D.Kasiliauskis nuo patirtų sužalojimų mirė iškart. Į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai lietuvį rado negyvą.

Teistas už turto suniokojimą

D.Kasiliauskis – vienintelis vaikas šilutiškių šeimoje. Piterbore jis gyveno kelerius metus. Čia baigė kineziologijos kursus ir įsidarbinęs sporto treneriu mokė kovos menų.

Pasak Piterboro lietuvių, kaip ir kiekvienas kikboksininkas, D.Kasiliauskis buvo labai pasitikintis savimi ir savo jėgomis, kurios jam kartais pridarydavo nemalonumų.

„Gyvenimas nemėgsta silpnų“, – mėgdavo kartoti šilutiškis.

Šių metų sausį Piterboro teismas lietuvį pripažino kaltu dėl turto suniokojimo – jis turėjo atlyginti nukentėjusiesiems padarytą žalą už nusiaubtą jų turtą. Tąkart įsiutęs D.Kasiliauskis sulaužė žmonių namo duris, stalą ir sodo tvoros groteles.

Nors tai nebuvo pirmas kartas, kai lietuvis demonstravo ūmų būdą, Piterboro lietuvių bendruomenė linkusi jam atleisti šias nuodėmes.

Sekmadienį D.Kasiliauskio atminimą tautiečiai pagerbė jo nužudymo vietoje ir suskubo paremti šeimą finansiškai. Per porą dienų į specialiai atidarytą sąskaitą D.Kasiliauskio artimiesiems buvo pervesta beveik 20 tūkstančių svarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.