Sunku patikėti – Lietuvos olimpietis tuštino svetimą banko kortelę Treneris pareiškė apie tokį įvykį nežinantis

Dėl smurto prieš žmoną teisiamo krepšininko ir trenerio Dariaus Dimavičiaus biografijoje yra dar viena kriminalinį šešėlį turinti istorija – Barselonos olimpinių žaidynių prizininkas buvo teisiamas dėl sukčiavimo ir neteisėto banko kortelės naudojimo.

Kauno apylinkės teisme D.Dimavičius teisiamas už smurtą prieš žmoną.
Kauno apylinkės teisme D.Dimavičius teisiamas už smurtą prieš žmoną.
Kauno apylinkės teisme D.Dimavičius teisiamas už smurtą prieš žmoną.
Kauno apylinkės teisme D.Dimavičius teisiamas už smurtą prieš žmoną.
Kauno apylinkės teisme D.Dimavičius teisiamas už smurtą prieš žmoną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kauno apylinkės teisme D.Dimavičius teisiamas už smurtą prieš žmoną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Dimavičius bando jėgas dirbdamas krepšinio treneriu.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Dimavičius bando jėgas dirbdamas krepšinio treneriu.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Dimavičius bando jėgas dirbdamas krepšinio treneriu.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Dimavičius bando jėgas dirbdamas krepšinio treneriu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 16, 2020, 10:56 AM, atnaujinta Jun 16, 2020, 5:43 PM

Nemalonumai D.Dimavičių užgriuvo dar 2008 metų balandžio 10 dieną, kai jis Kaune, Savanorių prospekte esančiame prekybos centre „Maxima“ įrengtame SEB banko bankomate aptiko svetimą išsiblaškiusio kliento kortelę. 

Vyras sumanė pasinaudoti svetima kortele ir per 4 valandas ja atsiskaitė už pirkinius prekybos centre „Maxima“, parduotuvėje „Danija“, dviejose degalinėse „Statoil“. Iš viso jis išleido 410 skaičiuojant eurais. 

Kauno kriminalistai išsiaiškino, kas naudojosi svetima banko kortele ir maždaug po savaitės pasibeldė į D.Dimavičiaus buto duris – tuo metu jis gyveno Kauno centre. 

Teisme buvo pasirašyta taikos sutartis, nes D.Dimavičius atlygino nuostolius kortelės savininkui. 

„Nebuvo ten jokios kortelės, kur jūs ištraukėte tokią istoriją?“ – stebėjosi D.Dimavičius, atsiliepęs į naujienų portalo lrytas.lt žurnalisto skambutį.

Kaip tuomet atsirado dokumentai, kuriuose nurodytos įvykio aplinkybės ir pareikšti įtarimai D.Dimavičiui?

„Nieko nežinau ir nieko ten nebuvo. Kas jūs policija, kad manęs klausinėjate? Noriu atsakau, noriu – neatsakau“, – pyko treneris

Šiuo metu Kauno apylinkės teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje 52 metų D.Dimavičius kaltinamas smurtu prieš žmoną Džinetą Dimavičienę. Šiuo metu vyksta poros skyrybų procesas.

Teisme jau buvo apklaustas pats D.Dimavičius, nukentėjusia pripažinta jo sutuoktinė ir moters sužalojimus tyręs medicinos ekspertas. 

Antros pagal pajėgumą Nacionalinės krepšinio lygos klubo Mažeikių „Ereliai“ trenerio asistentu praėjusiame sezone dirbęs D.Dimavičius iš dalies pripažino savo kaltę, tačiau aiškino anksčiau ir pats patyręs žmonos smurtą. Tiesa, į teisėsaugą jis nesikreipė. 

Dž.Dimavičienė patvirtino ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus, o ekspertas teigė, jog jai padaryti sužalojimai – kraujosruvos, nubrozdinimai, – galėjo atsirasti sutuoktinių konflikto metu. Krepšininkas neslėpė vieną kartą sudavęs žmonai, tačiau neigė kitus du epizodus.

Pasak Dž.Dimavičienės advokato Kęstučio Jonaičio, byloje yra duomenų ir apie stumdymus, ir apie smūgius. 

„Teisme jis prisipažino, jog būdamas neblaivus, dukart trenkė ranka žmonai per veidą, iš jų vieną kartą – į lūpas“, – anksčiau yra pasakojęs K.Jonaitis. 

Buvęs žalgirietis prieš teismą stojo dėl trijų išpuolių prieš sutuoktinę Dž.Dimavičienę namuose, esančiuose Ringaudų miestelyje (Kauno r.). Pasak advokato K.Jonaičio, dėl sužalojimų buvo kviesta policija, gautos medikų išvados.

Byla iškelta dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo arba fizinio skausmo sukėlimo. Dž.Dimavičienė yra pateikusi sutuoktiniui 3 tūkst. eurų ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo. Nukentėjusioji tvirtino, jog smurtui įtakos turėjo ir alkoholis. 

Vienas paskutiniųjų incidentų Dimavičių namuose įvyko praėjusių metų rugpjūtį. Policijai gavus pranešimą, jog vyras smurtauja prieš žmoną, pareigūnai atvyko į Ringaudus, tačiau trenerio namuose nerado. Manoma, kad jis galėjo vengti blaivumo patikrinimo. 

Pora jau kurį laiką kartu negyvena – D.Dimavičius persikėlė į Mažeikius. Bendrauti su žmona jam buvo uždrausta. Praėjusį sezoną kaunietis treniravo Lietuvos krepšinio lygos Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkus.

D.Dimavičius krepšininko karjerą pradėjo 1989 metais Kauno „Žalgirio“ komandoje. Vėliau žaidė keliuose Slovakijos, Čekijos, Austrijos, Graikijos, Portugalijos, Liuksemburgo ir Lietuvos klubuose. 

2006-aisiais jis debiutavo trenerio pareigose – stojo prie dabar jau išnykusio Kauno „Atleto“ komandos vairo.

Ryškiausias D.Dimavičiaus karjeros akcentas – bronzos medalis su Lietuvos krepšinio rinktine 1992 metų Barselonos olimpinėse žaidynėse. Olimpiniu prizininko vardas jam garantuoja stabilias pajamas – rentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.