Anykščių r. rastas negyvas naujagimis, pradėtas tyrimas dėl nužudymo

Anykščių rajone radus negyvą naujagimį policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo ir aiškinasi įvykio aplinkybes. Pasak policijos pareigūnų, nei vaiko motina, nei kūną radęs vyras, į pareigūnų akiratį iki šiol nebuvo pakliuvę. „Tai normalūs jauni žmonės“ , – teigia pareigūnai.

 Anykščių r. rastas negyvas naujagimis, pradėtas tyrimas dėl nužudymo.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Anykščių r. rastas negyvas naujagimis, pradėtas tyrimas dėl nužudymo.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-18 13:41, atnaujinta 2020-06-19 14:31

Kaip pranešė Utenos apskrities VPK, ketvirtadienį ryte, apie 5 val., policija gavo pranešimą, kad Anykščių r., Šeimyniškėlių kaime, vyras pas draugę namuose, lauko tipo tualete rado negyvą naujagimį.

„Atvykus policijos pareigūnams buvo rastas lauko tipo tualete nenustatytos lyties negyvas naujagimis su virkštele. Namuose buvusi moteris, dėl sveikatos būklės pristatyta į gydymo įstaigą“, – rašoma Utenos policijos pranešime.

Pirminiais duomenimis, moters amžius apie 20 metų. Nei ji, nei jos draugas policijai ir socialinėms tarnyboms iki šiol nebuvo žinomi.

Policija aiškinasi įvykio aplinkybes. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo, rašoma Utenos apskrities policijos pranešime.

Nors policijos pranešime skelbiama, kad naujagimio lytis nenustatyta, iš tiesų tai buvo mergaitė. Tai lrytas.lt patvirtino ir Anykščių policijos komisariato viršininkas Jonas Cicėnas.

Pasak jo, radus naujagimio lavoną beveik visai atvejais pradedamas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Vėliau jau teismo medicinos ekspertai aiškinasi tikslias kūdinio mirties priežastis ir nuo ekspertų išvadų priklauso tolesnė bylos eiga.

„Motina nuvežta į Panevėžio ligoninę. Man pačiam neteko bendrauti, bet kaip supratau iš kolegų, tai ji jaučiasi ne labai kaip. Keisčiausia tai, kad tai yra jauni žmonės, niekada neturėję jokių reikalų nei su teisėsaugos institucijomis, nei kitoms tarnyboms jie nebuvo papuolę į akiratį. Nei vaikų teisėms nebuvo žinomi, nei socialiniams darbuotojams. Normalūs jauni žmonės“, – sakė Anykščių policijos vadovas.

Ar naujagimio lavoną radęs vyras gali būti jo tėvas, kol kas irgi nežinoma. Patvirtinti arba paneigti visoms šioms versijoms reikia atlikti DNR tyrimus.

Tyrimas tik pradėtas, tad kol kas visiškai neaišku, kas iš tiesų įvyko. 

„Kai buvo gautas pranešimas ir įvykio vietą išvyko mūsų pajėgos, buvo 4 val. 50 min. Mes pirmi atvykome, pradėjome darbą, o vėliau iš mūsų visą tyrimą perėmė apskrities tyrėjai“, – sakė J.Cicėnas.

Policijos departamentas pranešė, kad ir gimdyvė, ir jos draugas yra gimę 1999 m. Moteris gydoma ligoninėje, tuo tarpu vaikinas sulaukė įtarimų dėl nepranešimo apie nusikaltimą ir atsidūrė areštinėje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.