Dėl smūgių žmonai teisiamas garsus krepšininkas posėdyje nepasirodė – pranešta apie jo ligą

Praeityje garsus krepšininkas, olimpinių žaidynių prizininkas Darius Dimavičius penktadienį nepasirodė teisme, todėl jo žmonos sumušimo bylą teko atidėti.

D.Dimavičius teisme nepasirodė dėl ligos.<br>Lrytas.lt koliažas
D.Dimavičius teisme nepasirodė dėl ligos.<br>Lrytas.lt koliažas
D.Dimavičius teisme nepasirodė dėl ligos.<br>KK "Nevėžis" nuotr.
D.Dimavičius teisme nepasirodė dėl ligos.<br>KK "Nevėžis" nuotr.
D.Dimavičius teisme nepasirodė dėl ligos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
D.Dimavičius teisme nepasirodė dėl ligos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 19, 2020, 10:35 AM, atnaujinta Jun 19, 2020, 11:30 AM

Dabar treneriu dirbančio 52 metų D.Dimavičiaus advokatas prieš kelias dienas pranešė Kauno apylinkės teismui, jog smurtu prieš sutuoktinę kaltinamas jo klientas susirgo.

Kitas posėdis turėtų įvykti liepos 3 dieną, jo metu žadama pristatyti ligą įrodančius dokumentus. Jei neiškils trikdžių, bus sakomos baigiamosios kalbos.

Ankstesniame posėdyje D.Dimavičius iš dalies pripažino savo kaltę, tačiau aiškino anksčiau ir pats patyręs sutuoktinės smurtą. Tiesa, į teisėsaugą jis nesikreipė.

Dž.Dimavičienė patvirtino ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus, o ekspertas teigė, jog jai padaryti sužalojimai – kraujosruvos, nubrozdinimai, – galėjo atsirasti sutuoktinių konflikto metu.

Krepšininkas neslėpė vieną kartą mušęs žmoną, tačiau kitus du epizodus neigia.

Pasak Dž.Dimavičienės advokato Kęstučio Jonaičio, byloje yra duomenų ir apie stumdymus, ir apie smūgius.

„Teisme jis prisipažino, jog būdamas neblaivus, dukart trenkė ranka žmonai per veidą, iš jų vieną kartą – į lūpas“, – portalui lrytas.lt pasakojo K.Jonaitis. Tai – vienas iš trijų epizodų, dėl kurių yra pareikšti kaltinimai.

Buvęs žalgirietis prieš teismą stojo trijų išpuolių prieš sutuoktinę Džinetą Dimavičienę namuose, esančiuose pakaunės Ringaudų miestelyje.

Pasak K.Jonaičio, dėl sužalojimų buvo kviesta policija, gautos medikų išvados.

Byla iškelta dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo arba fizinio skausmo sukėlimo. Dž.Dimavičienė yra pateikusi sutuoktiniui 3 tūkst. eurų ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Nukentėjusioji tvirtino, jog smurtui įtakos turėjo ir alkoholis, o jis tęsėsi ne vienerius metus. Šiuo metu vyksta poros skyrybų procesas.

Vienas paskutiniųjų incidentų Dimavičių namuose įvyko praėjusių metų rugpjūtį. Policijai sulaukus pranešimo, jog vyras smurtauja prieš žmoną, pareigūnai atvyko į Ringaudus, tačiau trenerio namuose nerado. Manoma, jog jis galėjo vengti blaivumo patikrinimo.

Pora oficialiai nėra išsiskyrusi, bet kartu jau kurį laiką negyvena – D.Dimavičius persikėlė į kitą vietą. Bendrauti su žmona jam buvo uždrausta.

Buvęs krepšininkas yra antros pagal pajėgumą Nacionalinės krepšinio lygos klubo Mažeikių „Erelių“ trenerio asistentas. Praėjusį sezoną jis treniravo Lietuvos krepšinio lygos klubą, Kėdainių „Nevėžį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.