Pagėgių r. pareigūnai sustabdė girtą vairuotoją, o dar girtesnis keleivis sau už nugaros laikė užtaisytą ginklą

Pirmadienio pavakarę Tauragės apskrities VPK pareigūnai gavo pranešimą, kad link Tauragės dideliu greičiu skrieja automobilis „Toyota Avensis“, kurio vairuotojas, vairuodamas automobilį, galimai vartoja alkoholinius gėrimus.

Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumas.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumas.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2020, 9:16 AM, atnaujinta Jul 14, 2020, 2:42 PM

Pareigūnai operatyviai reaguodami į pranešimą, Pagėgių savivaldybėje, kelyje Pagenaičiai–Žukai, sustabdė minėtą automobilį, kurį vairavo neblaivus (1,55 prom.) 39-erių vyriškis.

Kartu su neblaiviu vairuotoju automobilyje važiavo ir neblaivus (2,81 prom.) 33-ijų pakeleivis. Po pareigūnų apžiūros pas jį rastas ir paimtas pneumatinis pistoletas „CŽ 75 D Compact“. Vyriškis ginklą laikė užsikišęs už diržo nugaros pusėje.

Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 1 d. Tokį nusikaltimą padaręs asmuo baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Neblaivaus vairuotojo pakeleivis apklaustas pareigūnų. Jam gresia administracinė atsakomybė dėl ginklų, šaudmenų nešiojimo, gabenimo, kai tai daro neblaivūs, apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.