Vilniečiui galvą apsuko žinia apie laimėjimą loterijoje, bet laimingos istorijos pabaigos nebuvo

Investuoti internete susigundę du vilniečiai pakliuvo ant įžūlių sukčių kabliuko. Jie ne tiktai negavo žadėto pelno, bet ir prarado visus savo pinigus. Sukčiai jų sąskaitose nepaliko net centų.

22 metų vilnietis patikėjo nusikaltėliais, kurie atsiuntė jam trumpąją žinutę, jog jis tapo „Mikrovisatos“ loterijos nugalėtoju ir laimėjo 1000 eurų bei telefoną „Samsung“.<br>123rf nuotr.
22 metų vilnietis patikėjo nusikaltėliais, kurie atsiuntė jam trumpąją žinutę, jog jis tapo „Mikrovisatos“ loterijos nugalėtoju ir laimėjo 1000 eurų bei telefoną „Samsung“.<br>123rf nuotr.
22 metų vilnietis patikėjo nusikaltėliais, kurie atsiuntė jam trumpąją žinutę, jog jis tapo „Mikrovisatos“ loterijos nugalėtoju ir laimėjo 1000 eurų bei telefoną „Samsung“.<br>T.Bauro nuotr.
22 metų vilnietis patikėjo nusikaltėliais, kurie atsiuntė jam trumpąją žinutę, jog jis tapo „Mikrovisatos“ loterijos nugalėtoju ir laimėjo 1000 eurų bei telefoną „Samsung“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 18, 2020, 8:55 PM, atnaujinta Jul 18, 2020, 9:15 PM

Noras greitai ir lengvai praturtėti toliau temdo žmonėms protą. Taip atsitiko ir dviem vilniečiams, kurie susigundė nepažįstamų asmenų pasiūlymu investuoti interneto platformoje.

Vyrai apie du mėnesius pervedinėjo pinigus, tačiau, kad bendrauja su sukčiais, suprato tik tada, kai jų sąskaitos visiškai ištuštėjo.

64 metų vyras policijai papasakojo, kad nusikaltėliai jį į savo aferas įtraukė šių metų gegužės pradžioje: „Man telefonu paskambino nepažįstamas asmuo ir pasiūlė investuoti internete.“

Investavimo sąlygos vyrui pasirodė paprastos, pelnas geras, todėl šiek tiek pasvarstęs jis prisijungė prie nepažįstamojo nurodytos interneto platformos ir pervedė pinigų.

Vilnietis su sukčiais bendravo daugiau kaip du mėnesius – nuo gegužės 8 iki liepos 16 dienos – ir per keturis kartus pervedė 18 600 eurų.

Dar daugiau pinigų neteko investuoti sumanęs 34 metų vilnietis. Sulaukęs nepažįstamo asmens skambučio jis susigundė pažadais, kad investicijos visiškai saugios, o pelnas viršija visus lūkesčius.

Ant sukčių jauko užkibęs vyras nuo gegužės 26-osios iki liepos 6 dienos pervedinėjo pinigus ir vis tikėjosi, kad tuoj jų sugrįš kelis kartus daugiau.

Kad yra apgautas, vilnietis suprato tik tada, kai jo sąskaita visiškai ištuštėjo. Jis nusikaltėliams pervedė 34 094 eurus ir 76 centus.

Sostinės policijos pareigūnai tiria ir Konstitucijos prospekte gyvenančio jaunuolio, kuris užkibo ant seno sukčių triuko, pareiškimą.

22 metų vilnietis patikėjo nusikaltėliais, kurie atsiuntė jam trumpąją žinutę, jog jis tapo „Mikrovisatos“ loterijos nugalėtoju ir laimėjo 1000 eurų bei telefoną „Samsung“.

Apsidžiaugęs netikėta sėkme jaunuolis surinko žinutėje nurodytą telefono numerį ir išgirdo, kad atsiimti laimėjimą nebus taip paprasta.

Esą pinigus ir telefoną jis gaus tik tada, kai įvykdys būtinas loterijos sąlygas – nupirks telefonų išankstinio papildymo kortelių ir padiktuos jų numerius tariamiems loterijos rengėjams.

Nors šis sukčiavimo būdas žinomas jau ne vienus metus, jaunuolis teigė apie jį negirdėjęs, todėl klusniai vykdė nusikaltėlių nurodymus.

Nuėjęs į parduotuvę jis nupirko 14 „Labas“ ir „Pildyk“ papildymo kortelių ir paskambinęs sukčiams padiktavo jų numerius.

Kad nelaimėjo nei pinigų, nei telefono, vilnietis suprato tik po poros valandų, kai jam paskambinęs tas pats vyras pradėjo grasinti ir reikalauti dar daugiau pinigų.

Supratęs, kad sukčiams papildė telefonų sąskaitą 265 eurais, vaikinas kreipėsi į policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.