Teismui perduota prekyba poveikiu kaltinamo advokato G. Rusecko byla

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį pranešė, kad teismui buvo perduota byla, kurioje prekyba poveikiu yra kaltinamas advokatas Gintaras Ruseckas.

Į teismą perduota advokato byla.<br>V.Balkūno nuotr.
Į teismą perduota advokato byla.<br>V.Balkūno nuotr.
Į teismą perduota advokato byla.<br>V.Balkūno nuotr.
Į teismą perduota advokato byla.<br>V.Balkūno nuotr.
Į teismą perduota advokato byla.<br>V.Balkūno nuotr.
Į teismą perduota advokato byla.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Margiris Meilutis, BNS

Jul 30, 2020, 2:53 PM, atnaujinta Jul 30, 2020, 5:25 PM

Ši baudžiamoji byla yra atskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, G.Ruseckas 2018 metais susitarė su kitu advokatu Drąsučiu Zagrecku, kad šis už 22 tūkst. eurų kyšį paveiks Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją.

Įtariama, kad G.Ruseckas tikėjosi, jog teisėjas pateisins advokato atstovaujamo ginamojo ir kito nuteistojo apeliacinius skundus bei panaikins Vilniaus apygardos teismo apkaltinamąjį nuosprendį.

2018-ųjų pavasarį priimtu Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu iš viso keturi asmenys buvo nuteisti dėl dokumentų klastojimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir turto iššvaistymo. Jiems skirtos baudos arba lygtinės laisvės atėmimo bausmės. Teismas iš vieno nuteistųjų taip pat konfiskavo beveik pusės milijono eurų vertės turto.

Nuteistieji šį nuosprendį apskundė Apeliaciniam teismui, bylą nagrinėjančiai kolegijai tuomet pradėjo vadovauti teisėjas Kęstutis Jucys. Tačiau K.Jucys pernai rugpjūtį pasitraukė iš teisėjo pareigų savo noru, byloje jį pakeitė teisėjas Aloyzas Kruopys.

Anksčiau skelbta, kad K.Juciui didelės apimties ikiteisminiame tyrime buvo suteiktas specialiojo liudytojo statusas.

Kitame bylos epizode, G.Ruseckas, manoma, susitarė su D.Zagrecku, kad šis už tūkstančio eurų kyšį paveiks Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininką.

Ikiteisminiame tyrime nustatyta, kad už šiuos pinigus D.Zagreckas galėjo pažadėti paveikti pirmininką, kad jis apeliacinio skundo nagrinėjimui paskirtų norimą teisėją ir taip pažeistų nustatytą tvarką.

Baudžiamoji byla yra perduota Lietuvos apeliaciniam teismui, kuris bylą paskirs nagrinėti vienam iš apygardos teismų. Taip siekiama užtikrinti, kad byla bus išnagrinėta objektyviai ir visapusiškai.

Teisėjų korupcijos byloje įtarimai pareikšti daugiau nei 50 asmenų, tarp jų – šešiems advokatams. Tiriama daugiau nei 110 nusikaltimų.

Per pusantrų metų nuo ikiteisminio tyrimo pradžios teismui buvo perduotos septynios bylos, jose šeši asmenys pripažinti kaltais, jiems skirtos įvairaus dydžio baudos, vienas asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas pagal laidavimą. Trijų asmenų atžvilgiu teisminis nagrinėjimas dar tebevyksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.