Iš prostitucijos pelnytis bandęs 51-erių sąvadautojas stos prieš teismą

Klaipėdos apygardos prokuratūra pirmadienį pranešė teismui perdavusi bylą, kurioje Vilniaus rajono gyventojas kaltinamas pelnymusi iš kito asmens prostitucijos ir pasikėsinimu tai daryti.

Vyras įtikino moterį tapti jos sąvadautoju.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vyras įtikino moterį tapti jos sąvadautoju.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2020, 10:36 AM, atnaujinta Aug 24, 2020, 10:37 AM

Bylos duomenimis, kaltinamasis 51 metų E. J. nuo pernai rugpjūčio iki šių metų sausio galėjo pelnytis iš prostitucija sostinėje užsiimančios moters, o vėliau bandė tokia pat veikla užsiimti ir Šiauliuose, tačiau buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Manoma, kad iš pradžių vyras pats naudojosi vilnietės paslaugomis ir įtikino pastarąją už saugumo užtikrinimą ir priežiūrą jam mokėti penktadalį iš seksualinių paslaugų gautų pinigų.

Pasak prokuratūros, kaltinamasis konsultavo moterį dėl intymių paslaugų teikimo vietos pasirinkimo, rūpinosi apsaugos priemonėmis, paslaugas reklamuojančiais skelbimais bei apmokėjimu. Manoma, kad per kelis mėnesius jis taip uždirbo iki 1 tūkst. eurų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą taip pat nustatyta, kad E. J. bandė įbauginti dvi Šiauliuose gyvenančias merginas ir įtikinti jas taip pat mokėti jam pinigus už apsaugą. Teisėsaugos teigimu, vyras joms rodė įrašus apie be priežiūros dirbančioms prostitutėms kylančias grėsmes ir įtikino mokėti po 100 eurų nuo kiekvienos darbo dienos.

Su merginomis kaltinamasis sutarė, kad jos mokės pinigus nuo vasario mėnesio, tačiau grįžtantį į Vilnių vyrą sulaikė policijos pareigūnai.

Anksčiau ne kartą Lietuvoje ir užsienyje teistas vyras savo kaltės nepripažįsta. Jei ji bus įrodyta teisme jam gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Baudžiamąją bylą nagrinės Vilniaus miesto apylinkės teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.