Iš Ispanijos į Rusiją virš 90 kilogramų hašišo bandę pargabenti vyrai išgirdo teismo verdiktą

Panevėžio apygardos teismo nuosprendį išgirdo keturi vyriškiai, bandę iš Ispanijos bei Lietuvos į Rusiją kontrabanda nugabenti daugiau kaip 90 kilogramų hašišo.

Keturi vyrai išgirdo teismo nuosprendį.<br>LR prokuratūros nuotr.
Keturi vyrai išgirdo teismo nuosprendį.<br>LR prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2020, 2:45 PM

Trys asmenys pripažinti kaltais dėl neteisėto disponavimo labai dideliais kiekiais narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti bei jų kontrabandos organizuotoje grupėje. Jiems teismas skyrė nuo 10 metų iki 10 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmes. Vienas asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas. Iš jo, teismo sprendimu, bus konfiskuotas automobilis "Mercedes-Benz 350 GLS", kurio vertė virš 52 tūkst. eurų.

Tyrimo duomenimis, 2017 m. rudenį organizuotos grupės nariai Ispanijoje už 85 tūkst. eurų įsigijo beveik 86 kilogramų hašišo, kurį planavo platinti Rusijoje. Labai didelį kiekį hašišo į Lietuvą jie atgabeno automobiliu su specialiai narkotinių medžiagų pervežimui įrengtomis slėptuvėmis.

Vilniuje prie jau iš Ispanijos atgabento hašišo vienas nuteistasis paslėpė dar 7 kilogramų narkotinės medžiagos – hašišo – kuris taip pat turėjo būti nugabentas į Rusiją.

2017 metų lapkričio 1-ąją organizuotos grupės nario vairuojamas automobilis su hašišo kroviniu pajudėjo Rusijos link, tačiau Utenos rajone buvo sustabdytas policijos pareigūnų. Atlikę kratą, pareigūnai iš automobilio kėbule ir salone įrengtų slėptuvių ištraukė 93 kilogramus į paketus supakuoto hašišo.

Vienas nuteistasis, tuo metu gyvenęs Ispanijoje, buvo sulaikytas ir Lietuvai perduotas pagal Europos arešto orderį.

LR prokuratūros duomenimis, ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, jam vadovavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Šis Panevėžio apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?