Raseinių r. dviejų moterų nužudymu ir namo padegimu įtariamas vyras kaltės neneigia

Raseinių rajono gyventojas 35 metų Marius Marcinkus įtariamas padegęs namą ir pražudęs savo sugyventinę bei jos motiną. Tai trečiadienį patvirtino ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai.

Įtariamasis pripažino savo kaltę.<br>lrytas.lt koliažas
Įtariamasis pripažino savo kaltę.<br>lrytas.lt koliažas
Įtariamasis pripažino savo kaltę.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Įtariamasis pripažino savo kaltę.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Įtariamasis pripažino savo kaltę.<br>Šiaulių apskr. VPK nuotr.
Įtariamasis pripažino savo kaltę.<br>Šiaulių apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 2, 2020, 2:33 PM, atnaujinta Sep 2, 2020, 3:21 PM

Kraupus išpuolis įvykdytas praėjusio sekmadienio vakarą. Iš pradžių Norgėlų (Raseinių r.) kaimo sodyboje įvyko konfliktas, o vėliau - gaisru ir dviguba žmogžudyste pasibaigusi kruvina atomazga.

Moterys pranešė apie išpuolį

28 metų sugyventinės ir 50-metės jos motinos namuose gyvenęs M.Marcinkus per pastaruosius kelerius metus ne kartą kėlė ranką prieš moteris.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas sakė, kad pranešimų dėl smurto buvo keliasdešimt, bet dažniausiai moterys atsisakydavo rašyti pareiškimą.

Rugpjūčio 30-osios pavakarę policijai buvo pranešta apie smurtą. Atskubėjęs patrulių ekipažas smurtautojo nerado, o apgirtusios nukentėjusiosios pareiškimą raštyti atsisakė. Pareigūnai sakė nepastebėję ant nukentėjusiųjų smurto žymių.

Gaisravietėje rado du kūnus 

Pareigūnai išvažiavo ieškoti įtariamojo, bet paieškos nebuvo sėkmingos. Po kelių valandų grįždami jie nutarė užsukti į sodybą ir dar kartą pakalbėti su nukentėjusiosiomis, bet pamatė atvira liepsna degantį namą.

Vienos moters kūną ugniagesiai aptiko išsyk, o antrosios nelaimėlės palaikai rasti tik prie vidurnaktį, perkasinėjant degėsių krūvas.

 Pareigūnams išsyk kilo įtarimų, kad prie nusikaltimo gali būti prisidėjęs M.Marcinkus. Juolab kad vyriškis buvo nepasiekiamas mobiliojo ryšio telefonu, o pirmadienį nepasirodė darbe.  

Įtariamąjį atpažino raseiniškiai

Didelės policijos pareigūnų pajėgos šukavo apylinkes, bet 10 kilometrų spinduliu bėglio rasti nepavyko. Tada nutarta prašyti visuomenės pagalbos ir išplatintas pranešimas apie įtariamąjį žmogžudį.

Šis žingsnis pasiteisino, nes antradienio pavakarę pastabus raseiniškis pranešė matęs M.Marcinkų prie miesto centre esančio prekybos centro. Vėliau pilietiškas asmuo paskambino ir pasakė, kad įtariamasis gali būti parkelyje. 

Sulaikomas vyriškis buvo blaivas, pareigūnams nesipriešino, o nuvežtas į komisariatą išsyk papasakojo apie padarytą nusikaltimą.

Laukia ekspertų žodžio

M.Marcinkus prisipažino mušęs moteris ir padegęs namą. Kol kas neaišku, ar nelaimėlės mirė nuo smūgių, ar nuo ugnies ir dūmų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Laimutė Martinavičienė sakė, kad pirminė apžiūra patvirtino apie smurtą, bet mirties priežastį specialistai įvardins tik atlikę išsamius tyrimus.

Prokurorė sakė, kad kaltės nesikratantis įtariamasis anksčiau 5 kartus teistas už smurtinius nusikaltimus. Jis buvo baustas ir dėl smurto prieš sugyventinę bei jos motiną. 

Anksčiau M.Marcinkus buvo teistas dėl išžaginimo Norvegijoje.

Sieks griežčiausios sankcijos

Prokurorė L.Martinavičienė sakė, kad ketvirtadienį bus sprendžiama dėl kardomosios priemonės paskyrimo. Prašymą Šiaulių apylinkėms teismo Šiaulių rūmams pateikusi prokurorė paprašė skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trim mėnesiams.

Suimti M.Marcinkų prašoma, nes jis gali bėgti nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, trukdyti procesui ar daryti naujus nusikaltimus.

M.Marcinkui gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.