19-metė Vilniaus rajono miške motinai paspendė mirtinus spąstus Sukrėsti kaimynai iki šiol prisimena paskutinę dieną

Kodėl 19-metė su metais vyresniu draugu nužudė savo motiną? Atsakymo į šį kraupų klausimą jau savaitę neranda nei Vilniaus rajono Avižienių gyvenvietės gyventojai, nei nusikaltimą tiriantys pareigūnai.

47 metų moters kūnas buvo rastas šioje vietoje – miške netoli jos namų, esančių Avižienių gyvenvietėje (Vilniaus r.).<br>V.Skaraičio nuotr.
47 metų moters kūnas buvo rastas šioje vietoje – miške netoli jos namų, esančių Avižienių gyvenvietėje (Vilniaus r.).<br>V.Skaraičio nuotr.
47 metų moters kūnas buvo rastas šioje vietoje – miške netoli jos namų, esančių Avižienių gyvenvietėje (Vilniaus r.).<br>J.Stacevičiaus nuotr.
47 metų moters kūnas buvo rastas šioje vietoje – miške netoli jos namų, esančių Avižienių gyvenvietėje (Vilniaus r.).<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Beata: „Ta mergina vaikščiojo visa marga, su keista skrybėle, keistas atrodė ir jos elgesys.“
Beata: „Ta mergina vaikščiojo visa marga, su keista skrybėle, keistas atrodė ir jos elgesys.“
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-09-19 17:45

„Visą savaitę bijojau eiti į mišką, tiktai dabar prisiruošiau“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo Avižieniuose netoli miško, kuriame rugsėjo 11-osios vakarą buvo rastas 47-erių Ingridos kūnas, sutikta Beata.

Įtariama, jog moterį nužudė jos 19-metė duktė ir metais vyresnis vilnietis merginos draugas. Kodėl jie taip pasielgė?

„Motyvo iki šiol nežinome, jo kaip ir nėra“, – „Lietuvos rytui“ sakė ikiteisminį tyrimą dėl žmogžudystės kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuroras Mindaugas Jancevičius.

„Kalbama, kad nužudė dėl pinigų, tačiau tai nebūtinai turi būti tiesa, nes turtas ir namas vis tiek nebūtų atitekęs tik dukrai, nes ji turi jaunesnį brolį. Be to, tame name gyvena ir Ingridos motina“, – svarstė Beata.

Prisiminimai – tik geri

Nužudyta moteris – Avižienių senbuvė.

Čia ji užaugo, baigė mokyklą, o sukūrusi šeimą liko gyventi su tėvais jų dideliame name.

2001 metais šeimai gimė duktė, o prieš penkerius metus pasaulį išvydo sūnus.

„Tai buvo padori, tvarkinga šeima. Žmonės darbštūs, negeriantys“, – apie šią Avižienių šeimą nė vieno blogo žodžio negalėjo pasakyti jos kaimynai.

Prieš kelerius metus Ingridos vyras susirgo ir mirė.

Moteris vaikus augino padedama motinos ir stengėsi, kad jiems nieko netrūktų.

Išsiskyrė iš aplinkinių

Vis dėlto Ingridos kaimynai pastebėjo, kad paauglystės sulaukusi duktė moteriai kėlė vis daugiau problemų.

Ji pradėjo keistai elgtis, išskirtinai rengtis, plaukus dažė vis naujomis vaivorykštės spalvomis.

„Vaikščiojo visa marga, su keista skrybėle, keistas atrodė ir jos elgesys.

Kai kas manė, kad jai ne viskas gerai su psichika, kalbėjo, kad dėl to buvo gydyta ir kad narkotikus vartojo. Žinote, kiekvienas turi savo versiją, teisybės nežinome, bet mergina tikrai atrodė kitokia nei visi“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo Beata.

Ingrida apie dukters problemas aplinkiniams nebuvo linkusi pasakoti, o ir kaimynai į svetimos šeimos reikalus nesikišo. Todėl visas miestelis pakraupo, kai sužinojo, jog iš maištaujančios paauglės amžiaus taip ir neišaugusi 19-metė galėjo nužudyti savo motiną.

Išėjo kartu pasivaikščioti

Prokurorai mano, kad nužudyti savo motiną merginą įkalbėjo jos draugas.

Bent jau taip teigė jis pats, tačiau Avižienių gyventojai neabejoja, kad 19-metės vaidmuo šioje istorijoje nėra tik antraeilis.

Šeimos kaimynė teigia, kad matė Ingridą ir jos dukrą rugsėjo 11-osios rytą.

Jos atrodė lyg susiruošusios pasivaikščioti, nebuvo matyti jokių artėjančios nelaimės ženklų. Jos niekur neskubėjo, besišnekučiuodamos priėjusios prie netoli namų esantį mišką pasuko į jį.

Iš miško išėjo tik 19-metė. Jos motinos kūnas buvo surastas praėjus kelioms valandoms.

Nepatikėjo savo akimis

Lavoną apie pusę penkių vakaro pastebėjo miške su šunimi grybavusi vietos gyventoja.

„Einame keliuku su sūnėnu, žiūriu, po medžiu moteris su šuniuku stovi.

Tokia išsigandusi, sutrikusi, tarsi nesava, klausia manęs, gal žinau, kaip iš čia išeiti.

Pamaniau: gal pasiklydo, o ji, pasirodo, kūną rado.

Iškart nepatikėjau, kad žmogus negyvas, pamaniau, gal vyras guli, miega. Išgėrė, o miške tylu, ramu, visko būna“, – savaitės senumo įvykius prisiminė Beata.

Artintis prie kūno Beata neišdrįso, tačiau iš kitos nedidelės žole apžėlusios daubos, kurioje lietingu metų laiku būna vandens, pusės ji pamatė, kad guli ne vyras, o moteris.

Į grybautoją nepanaši

Moteris gulėjo ant pilvo, jos rankos buvo pakeltos į viršų ir šiek tiek sulenktos. Beata nematė kūne žaizdų, tačiau pastebėjo, kad galva buvo kruvina.

„Kūnas nebuvo niekuo pridengtas, tiesiog atvilktas ir numestas“, – kalbėjo Beata.

Iškart buvo aišku, kad ji į mišką atėjusi ne grybauti, nes buvo lengvai apsirengusi, vilkėjo šviesiomis kelnėmis, žalia palaidine.

„Policiją jau buvo iškvietusi ta moteris su šuniuku, todėl sulėkė visi – pareigūnai, greitoji pagalba. Aptvėrė teritoriją, kažką tyrė, klausinėjo žmonių, kas ką matė“, – sakė „Lietuvos ryto“ pašnekovė.

Norėjo, kad rastų kūną?

Policijos pareigūnams nekilo abejonių dėl mirties priežasties. Ant kūno buvo matyti ne viena pjautinė, durtinė žaizda, taip pat buvo aišku, kad moteris nužudyta kitoje vietoje.

Šios vietos kriminalistams ilgai ieškoti neteko.

Ant medžių ir žemės likę kraujo lašai rodė, jog žudikas auką užpuolė vos pora metrų nuo išdžiuvusios balos esančiuose krūmuose, po to kažkodėl pertempė kūną į geriau matomą vietą.

Pirmą kartą šiame miške besilankantis žmogus šios vietos vienas neras, todėl tai tik dar sustiprina įtarimus, kad žmogžudystė buvo gerai suplanuota ir Ingridą į mišką atviliojo jos pačios duktė.

Laukia ilgi nelaisvės metai

Ingridos žudikus teisėsaugininkai nustatė mažiau negu per parą.

Atlikus kratas moters dukters ir jos draugo namuose buvo rasta nenuginčijamų įkalčių, kad nusikaltimą įvykdė būtent šie du jauni žmonės. Teismas leido juos suimti.

Pasak ikiteisminį tyrimą kontroliuojančio prokuroro M.Jancevičiaus, Ingridos dukters draugas gyveno Vilniuje, anksčiau teisėsaugininkams buvo žinomas dėl smulkių nusikaltimų.

Teisėsaugininkai neabejoja, kad Ingridos žudikai laisvės neišvys dar labai ilgai. Jiems gresia laisvės atėmimas iki 20 metų arba net iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.