Du COVID-19 sergantys ir saviizoliacijos nesilaikę radviliškiečiai patraukti baudžiamojon atsakomybėn

Tie, kas mano, kad paskirtos saviizoliacijos griežtai laikytis nebūtina, turėtų suklusti – savivaldybių, kuriose COVID-19 susirgimų skaičius stipriai išaugo, viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai ėmė griežčiau tikrinti, kaip laikomasi paskirtų apribojimų.

Savivaldybių, kuriose COVID-19 susirgimų skaičius stipriai išaugo, viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai ėmė griežčiau tikrinti, kaip laikomasi paskirtų apribojimų.<br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
Savivaldybių, kuriose COVID-19 susirgimų skaičius stipriai išaugo, viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai ėmė griežčiau tikrinti, kaip laikomasi paskirtų apribojimų.<br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2020, 12:13 PM, atnaujinta Sep 25, 2020, 12:42 PM

Nustačius pažeidimus, informacija perduodama policijos pareigūnams, kurie pradeda ikiteisminį tyrimą dėl kovos su epidemijomis taisyklių pažeidimą. Už tokį nusikaltimą baudžiamojon atsakomybėn patrauktam asmeniui gresia ne tik bauda, bet ir laisvės atėmimas.

Du ikiteisminius tyrimus dėl kovos su epidemijomis taisyklių pažeidimo ketvirtadienį pradėjo Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai.

Ligonę pastebėjo vaikštančią po miestą

Trečiadienį Radviliškio rajono policijos komisariato ir Radviliškio rajono savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai, vykdydami COVID-19 plitimo grėsmės prevenciją nustatė, kad jai paskirtos saviizoliacijos nesilaiko 28 metų radviliškietė, kurią medikai informavo, kad ji serga COVID-19.

Koronavirusu serganti moteris buvo pastebėta vaikštanti po Radviliškio centrą. Patikrinus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenų bazėje, nurodytosios moters pavardė tikrai rasta tarp sergančiųjų.

Telefonu susisiekę su radviliškiete, pareigūnai išgirdo, kad ji buvo išėjusi į polikliniką, tačiau jos ten niekas nepriėmė, o šiuo metu ji esanti namuose.

Moteriai buvo išaiškintos karantino nesilaikymo pasekmės ir rekomenduota COVID-19 gydymo klausimais skambinti trumpuoju numeriu.

Kadangi radviliškietė nesilaikė privalomos saviizoliacijos, išvyko iš savo gyvenamosios vietos, vaikščiojo po miestą, lankėsi viešosiose vietose, bendravo su žmonėmis, ji sukėlė pavojų kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga užkrečiamąja liga, todėl jos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Spjovė į apribojimus ir išvyko pas draugę

Ketvirtadienį pareigūnai nustatė, kad saviizoliacijos nesilaiko 25 metų radviliškietis, kuris anksčiau taip pat buvo informuotas, kad serga COVID-19.

Šį saviizoliacijos nesilaikiusį radviliškietį demaskavo Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su Radviliškio rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnais tikrinę, kaip COVID-19 sergantys asmenys laikosi jiems skirtų apribojimų.

Apie vidurdienį nuvykus prie namo, kuriame gyvena šis asmuo ir jam paskambinus telefonu, vaikinas neatsiliepė.

Namo duris atidariusi sergančiojo motina paaiškino, kad sūnaus namuose nėra, jis anksti ryte išvažiavo į Šiaulius pas draugę.

Pareigūnai ir vėl pabandė su vaikinu susisiekti telefonu, tačiau jis atsiliepti nesiteikė.

Tokį COVID-19 sergančio radviliškiečio elgesį pareigūnai traktavo, kaip sąmoningas žmogaus žingsnis užkrėsti kitus pavojinga liga.

Šis vaikinas taip pat buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už kovos su epidemijomis taisyklių pažeidimą.

Gali netekti laisvės iki penkerių metų

Abu COVID-19 sergantys ir jiems paskirtos saviizoliacijos nesilaikę radviliškiečiai turės stoti prieš teismą.

Jei asmuo, medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga, jis gali būti baudžiamas bauda, laisvės apribojimu, areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Atsakomybė yra numatyta ir tiems, kurie neserga COVID-19, tačiau privalėjo saviizoliuotis dėl kontakto su šia liga susirgusiu asmeniu.

Tokie asmenys gali būti patraukti administracinėn atsakomybėn.

Jiems už saviizoliacijos taisyklių pažeidimą gali būti pareikštas įspėjimas arba paskirta bauda nuo 60 iki 1500 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – bauda nuo 140 iki 6000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.