Kupiškyje nuteista kūdikį vieną dviem paroms palikusi motina

Jauna kupiškėnė, beveik dvi paras vieną namuose palikusi mažametį vaiką, išgirdo teismo nuosprendį. Panevėžio apylinkės teismo Kupiškio rūmų teisėjas penktadienį jai skyrė 1 metų laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant per tą laikotarpį dalyvauti elgesio pataisos programoj, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų ir naktimis neišeiti iš namų.

 Kupiškyje nuteista kūdikį vieną dviem paroms palikusi motina.<br> Prokuratūros nuotr.
 Kupiškyje nuteista kūdikį vieną dviem paroms palikusi motina.<br> Prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2020, 11:54 AM, atnaujinta Sep 25, 2020, 11:56 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, šių metų gegužės mėnesį plačiai nuskambėjo įvykis, kai socialinė darbuotoja Kupiškio mieste, bute rado vieną užrakintą 2 metų berniuką. Mažylis buvo sušalęs, ištroškęs ir alkanas, tačiau rimtesnės medikų pagalbos jam neprireikė.

Netrukus policijos pareigūnai surado ir į namus parvežė vaiko motiną. Jai nustatytas 0,60 promilės girtumas. Buvo nustatyta, kad mažametis be priežiūros bute praleido beveik dvi paras.

Teisiamoji savo kaltę pripažino, nuoširdžiai gailėjosi. Pasak jos, vaiką paliko vieną namuose, nes norėjo praleisti laiką su draugais. Motinai ir jos vaikams (moteris augina vyresnę mergaitę) organizuota laikinoji priežiūra pagalbos šeimai centre, kur jiems teikiama kompleksinė specialistų pagalba.

Penktadienį teismas mažamečio motiną pripažino kalta dėl piktnaudžiavimo motinos teisėmis ir pareigomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.