Kraupiame paauglių vaizdo įraše – žiaurūs kaltinimai ir smūgiai aukai

Socialiniuose tinkluose plinta kraupus vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip grupelė jaunuolių smurtauja prieš savo bendraamžį. Paaugliai savo auką kaltina bandymu išžaginti pažįstamą merginą.

Policija dėl įvykio pradėjo tyrimą.<br>Vaizdo įrašo stop kadras.
Policija dėl įvykio pradėjo tyrimą.<br>Vaizdo įrašo stop kadras.
Policija dėl įvykio pradėjo tyrimą.<br>Vaizdo įrašo stop kadras.
Policija dėl įvykio pradėjo tyrimą.<br>Vaizdo įrašo stop kadras.
Policija dėl įvykio pradėjo tyrimą.<br>Vaizdo įrašo stop kadras.
Policija dėl įvykio pradėjo tyrimą.<br>Vaizdo įrašo stop kadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 5, 2020, 12:02 PM, atnaujinta Oct 6, 2020, 8:47 AM

Žiaurus jaunuolių išpuolis prieš bendraamžį įvyko Kaune, Draugystės parke.

Trumpame vaizdo įraše matoma, kaip grupelė apsupę savo bendraamžį kaltina jį bandymu išžaginti merginą.

Įsiutę jaunuoliai nevengia necenzūrinių žodžių, klausinėja, kodėl vaikinas ryžosi tokiems veiksmams, tačiau jam neatsakant tuojau imasi veiksmų – mergina suduoda pirmąjį smūgį kumščiu į veidą, vienas iš užgauliotojų pasiklausia: „nesitikėjai, ane?“, o tuojau po vaikino atsakymo, jog šis nesitikėjo, seka dar keli dviejų jaunuolių smūgiai į veidą.

Nukentėjusysis puola bėgti, tačiau gauja jį greitai pagauna ir nukritusį ant žemės pradeda spardyti.

Nors vaikinas garsiai šaukia, kad jam skauda, niekas jo nesiklauso, tačiau jau po keleto smūgių, kažkuris vaikas pradeda stabdyti kitus ir galiausiai visi pasitraukia, palikdami sužalotą vaikiną gulėti ant žemės.

Informacija apie įvykį perduota ir Kauno apskrities VPK. Kaip pranešė Policijos departamento komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Revita Janavičiūtė, tyrimas perduotas Dainavos policijos komisariatui.

„Atliekamas aplinkybių tikslinimas“, – informavo R.Janavičiūtė.

Pirmadienį po pietų Policijos departamento komunikacijos specialistai nusprendė pateikti daugiau informacijos. Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis išplatino pranešimą, kuriame rašoma: „Kadangi gavome daug paklausimų dėl paviešinto vaizdo įrašo, kuriame grupė paauglių naudoja smurtą prieš nepilnametį. Patiksliname kad dėl šio vaizdo įrašo, kuriame užfiskuoti jaunuoliai, Kauno m. Dainavos policijos komisariate jau rugpjūčio mėnesį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 138 str. 1 d., įtarimai pareikšti trims asmenims (du iš jų – nepilnamečiai).

LR baudžiamojo kodekso 138 str. 1 d. numato, kad tas, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado nedidelę dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo, bet jam nebuvo šio kodekso 135 straipsnio 1 dalyje nurodytų padarinių, gali būti baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.