Į atlapus patruliams kibę trys girti radviliškiečiai atsidūrė areštinėje

Antradienį vakare Radviliškyje budėjusiems patruliams teko kviestis į pagalbą savo kolegas – policininkų reikalavimams nepakluso ir jiems priešintis bandė trys girti radviliškiečiai.

 Policininkai sučiupo ir į areštinę uždarė tris jiems priešintis bandžiusius girtus radviliškiečius.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Policininkai sučiupo ir į areštinę uždarė tris jiems priešintis bandžiusius girtus radviliškiečius.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2020, 12:54 PM

Į konfliktą, per kurį pareigūnams teko panaudoti ir specialiąsias priemones, trys girti radviliškiečiai įsivėlė vienas po kito.

Nepakluso reikalavimui užsidėti kaukę

Tą vakarą Radviliškyje patruliavę pareigūnai gavo pranešimą, kad po prekybos centrą „Maxima“ vaikšto apsauginės kaukės nedėvintis vyras.

Policininkus prekybos centro apsaugos darbuotojai iškvietė po to, kai apsauginės kaukės nedėvintis pirkėjas nepakluso jų reikalavimui užsidėti kaukę.

Atvykę patruliai netrukus pastebėjo po alkoholinių gėrimų skyrių vaikštinėjančius vyrus. Vienas vyras iš tiesų buvo be apsauginės kaukės.

Policininkai vyrui liepė užsidėti kaukę, tačiau 32 metų radviliškietis nepakluso.

Pagrobė policininko raciją

Tada policininkai šį vyrą paėmė už parankių ir išsivedė į lauką. Vedamas vyras muistėsi, ir keikė pareigūnus necenzūriniais žodžiais.

Policininkų vedamą bičiulį bandė išlaisvinti kartu su juo į parduotuvę pirkti gėrimų atėjęs 40 metų radviliškietis. Jis bandė pačiupti patruliams už rankų, trukdė išvesti laukan sulaikytą draugą.

Kadangi ir sulaikytasis, ir jo draugas patruliams nepakluso ir lauke, pareigūnai nusprendė sulaikytajam uždėti antrankius ir per raciją išsikviesti pastiprinimą.

Tuomet sulaikytą draugą išvaduoti bandęs vyras čiupo už racijos ir leidosi bėgti.

Teko panaudoti ir ašarines dujas

Racijos netekęs pareigūnas vytis bėglio negalėjo, nes vaduoti sulaikyto pažeidėjo atskubėjo dar vienas vyras – 31 metų radviliškietis.

Prieš šį pažeidėją pareigūnams teko panaudoti ašarines dujas.

Padedami netrukus į pagalbą atskubėjusių kolegų patruliai sulaikė abu jiems priešintis bandžiusius vyrus ir pradėjo raciją pagrobusio bėglio paiešką.

Šį vyrą policininkai netrukus surado ir sulaikė netoliese esančioje sodų bendrijoje.

Teks atsakyti už racijos vagystę

Visi trys sulaikytieji buvo uždaryti į areštinę.

Alkoholio matuokliu po parduotuvę be apsauginės kaukės vaikštinėjusiam radviliškiečiui buvo sustatytas sunkus, o jį išlaisvinti bandžiusiems bičiuliams – vidutinis girtumo laipsnis.

Areštinėje išsiblaiviusios trijulės laukė nemalonios naujienos.

Visiems trims sulaikytiems radviliškiečiams buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai, o iš patrulio raciją pagrobęs vyras už vagystę buvo patrauktas ir baudžiamojon atsakomybėn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.