Vagystę inscenizavusiam Latvijos piliečiui Šiaulių policijos pareigūnų apgauti nepavyko

Pasipelnyti inscenizuojant vagystę sumaniusiam Latvijos piliečiui 23 metų Deniui Alsimcovui ši afera baigėsi tuo, kad vyras atsidūrė teisiamųjų suole.

 Teisme D.Alsimcovas prisipažino kaltu ir gailėjosi.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Teisme D.Alsimcovas prisipažino kaltu ir gailėjosi.<br> R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2020, 4:54 PM

Į draudimo bedrovės pinigus nusitaikęs, tačiau paaiškėjus apgavystei jų taip ir negavęs D.Alsimcovas dabar turės patuštinti savo piniginę.

Ketvirtadienį kaltu dėl sukčiavimo pripažintam D.Alsimcovui Šiaulių apylinkės teismas skyrė 7 tūkstančių eurų baudą.

Kadangi į atliktą baudos bausmę teismas įskaitė D.Alsimcovo per ikiteisminį tyrimą už grotų jau praleistą laiką (42 dienas) – Latvijos piliečiui liko sumokėti 2 tūkstančius 800 eurų.

Be to, D.Aalsimcovas dar turės sumokėti 1 tūkstantį 197 eurus Policijos departamentui už jo pargabenimą iš Estijos pagal Europos arešto orderį.

Pranešė apie apvogtą butą

Pernai į Lietuvą atvykęs D.Alsimcovas rugpjūčio 6 dieną Šiauliuose išsinuomojo butą. Netrukus vyras kreipėsi į draudimo bendrovę, kurioje nuo vagysčių apdraudė bute esantį turtą.

Nuomotame bute esančius daiktus Latvijos pilietis apdraudė net 48 tūkstančių eurų sumai.

Pelningu sandoriu draudimo bendrovės agentai džiaugėsi neilgai. Rugsėjo 23 dieną D.Alsimcovas kreipėsi į policiją ir pareiškė, kad jo butas yra apvogtas.

Pareiškimą policijai parašęs Latvijos pilietis nurodė, kad iš nuomojamo buto buvo pavogti du nešiojamieji kompiuteriai, fotoaparatas su objektyvu, auksiniai juvelyriniai dirbiniai“ drabužiai, elektriniai buities prietaisai. Dėl vagystės patirtą žalą pareiškėjas įvertino 11 tūkstančių 243 eurų.

Aferistą sučiupo Estijoje

Dar po dviejų dienų D.Alsimcovas kreipėsi į draudimo bendrovę ir paprašė atlyginti jam per vagystę padarytus nuostolius, kuriuos jis jau įvertino 14 tūkstančių 859 eurais.

Tiek draudimo bendrovės agentams, tiek vagystę tirti ėmusiems pareigūnams iškart kilo įtarimų, kad nusikaltimas galėjo būti inscenizuotas siekiant gauti draudimo išmoką.

Patyrusių kriminalistų nesuklaidino net šiame bute rasti įsilaužimo pėdsakai.

Išsiaiškinus, kad vagystė buvo inscenizuota, draudimo bendrovė prašytų pinigų D.Alsimcovui nesumokėjo.

Nelaukdamas, kuo viskas baigsis, Latvijos pilietis spruko iš Lietuvos.

Paskelbus D.Alsimcovo paiešką jis buvo sučiuptas Estijoje ir pargabentas į Lietuvą.

Nusikaltimui ryžosi dėl skolos

Prispirtas įrodymų D.Alsimcovas prisipažino inscenizavęs vagystę norėdamas gauti draudimo išmoką.

Vyras sakė, kad jį nusikalsti pastūmėjo sunki materialinė padėtis.

D.Alsimcovas sakė, kad nepavykus verslo sandoriui jis vienam asmeniui liko skolingas 15 tūkstančių eurų. Šis asmuo, pasak D.Alsimcovo, jam grasino ir reikalavo kuo greičiau grąžinti pinigus.

Latvijos pilietis sakė baiminęsis ne tik dėl savęs, bet ir dėl kūdikio besilaukiančios draugės saugumo, todėl ryžosi nusikaltimui – sumanė apgaule gauti draudimo išmoką.

Atlygino padarytą žalą

D.Alsimcovas sakė, kad vagystę inscenizavo pats laužtuvu išlaužęs nuomojamo buto langą.

Teisme kaltu prisipažinęs D.Alsimcovas gailėjosi, kad nusikalto, atsiprašė visų proceso dalyvių, o nuomoto buto savininkui iškart atlygino žalą už išlaužtą plastikinį langą.

Kadangi kaltinamasis per teismo posėdį kaltu prisipažino prisipažino visiškai, ši byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.

D.Alsimcovo pateikta versija, kad jis pasikėsino sukčiauti dėl labai sunkios finansinės padėties teismas nepatikėjo.

Pasak baudžiamąją bylą nagrinėjusios Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjos Almos Berniūnaitės, jeigu kaltinamojo finansinė padėtis 2019 metais, kai jo draugė laukėsi, būtų buvusi tokia sunki, kaip tvirtina kaltinamasis, jis tuomet nebūtų turėjęs už ką pirkti ne pirmo būtinumo ir prabangos prekių, nebūtų galėjęs su drauge vykti atostogauti į Ukrainą, o taip pat nebūtų įstengęs už buto nuomą Šiauliuose sumokėti 980 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.