Kaip koviniame filme: per slaptą operaciją sulaikomas kontrabandininkas aršiai priešinosi pasieniečiams Įtariamasis atsidūrė ligoninėje, paskui nakvojo areštinėje

Per slaptą pasieniečių operaciją pasipriešinęs kontrabandininkams, kaip teigia VSAT atstovai, aršiai priešindamasis sukėlė pavojų pareigūnų sveikatai ir gyvybei, todėl buvo panaudota „spec. priemonė“, po kurios sulaikytas įtariamasis atsidūrė medikų rankose. Po apžiūros ligoninėje jis atsidūrė areštinėje, o į pareigūnų rankas pakliuvo didelis kiekis rūkalų.

 Aršiai pasipriešinusį įtariamąjį pasieniečiai tramdė dujinių užtaisų šūviais.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Aršiai pasipriešinusį įtariamąjį pasieniečiai tramdė dujinių užtaisų šūviais.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-16 10:18, atnaujinta 2020-10-16 11:20

Kaip penktadienio rytą pranešė Alytaus apskrities VPK, spalio 15 d. apie 11 val. 20 min. Alytaus apskrities VPK gautas pranešimas, kad Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams vykdant sulaikymo operaciją, apie 10 val. 50 min., dėl sužeidimo į ligoninę pristatytas ir po medikų apžiūros išleistas gydytis ambulatoriškai vyras (gim. 1979 m.).

Lazdijų r. policijos komisariate pradėtas įvykio aplinkybių patikslinimas.

Kaip pavyko sužinoti lrytas.lt, vyras sužalotas per slaptą kontrabandininkų sulaikymo operaciją, kurią vykdė VSAT Specialiosios paskirties skyriaus pareigūnai. Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas pasakojo, kad per šią operaciją į pareigūnų rankas pateko didelis kiekis baltarusiškų rūkalų.

Per operaciją taip pat sulaikytas vienas įtariamasis. Jis aršiai priešinosi pareigūnams ir bandė sprukti.

„Jis aktyviais veiksmais priešindamasis sukėlė pavojų pareigūnų sveikatai ir gyvybei, todėl buvo panaudota spec. priemonė. Tai šautuvas su dujiniu užtaisu. Ši priemonė tarnyboje yra naudojama. Manoma, kad sužeidimas yra būtent nuo jos“, – sakė R.Pukinskas.

Dujinis užtaisas, pirminiais duomenimis, į įtariamąjį iššautas po to, kai jis pabandė iš pareigūno atimti šautuvą.

Vyras buvo sulaikytas ir dėl sužeidimo nugaroje nuvežtas į ligoninę. Nustačius, kad pavojaus jo gyvybei ir sveikatai nėra, medikai išrašė pažymą, jog sulaikytasis gali būti laikomas areštinėje.

Planuojama, kad penktadienį bus patikrinta pareigūno, kuriam buvo sukeltas pavojus sveikata.

Daugiau sulaikytųjų per šią operaciją nebuvo, o jos detalės kol kas neskelbiamos. 

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.