Koronavirusu susirgęs kelmiškis nesilaikė jam paskirtų apribojimų – vyras gali netekti laisvės iki penkerių metų

Tie, kas susirgę COVID-19 lengva ranka numoja į jiems skirtus apribojimus, rizikuoja ne tik gauti didelę baudą, bet ir ilgam netekti laisvės.

 Klemėje gyvenančiam 52 metų vyrui buvo nustatytas susigimas COVID-19, tačiau jam paskirtų apribojimų vyras nesilaikė. <br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotrauka
 Klemėje gyvenančiam 52 metų vyrui buvo nustatytas susigimas COVID-19, tačiau jam paskirtų apribojimų vyras nesilaikė. <br> G.Bitvinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2020, 8:16 AM

Už Baudžiamojo kodekso straipsnio dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamomis ligomis taisyklių pažeidimą yra numatytos griežtos bausmės.

Prieš teismą teks stoti ir 52 metų kelmiškiui, kuris susirgęs COVID-19 nesilaikė jam skirtų apribojimų.

Informacijos apie šį vyrą Kelmės rajono policijos pareigūnai gavo spalio 10 dieną.

Šią informaciją patikrinę pareigūnai konstatavo, kad kelmiškis, kuriam buvo nustatytas susirgimas Covid-19, būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis, jų nesilaikė, bendravo su žmonėmis, dėl to sukėlė pavojų kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga ir užkrečiamąja liga.

Dėl to buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktam kelmiškiui gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Atsakomybė yra numatyta ir tiems, kurie neserga COVID-19, tačiau privalo saviizoliuotis dėl kontakto su šia liga susirgusiu asmeniu. Tokie asmenys gali būti patraukti administracinėn atsakomybėn.

Jiems už saviizoliacijos taisyklių pažeidimą gali būti pareikštas įspėjimas arba paskirta bauda nuo 60 iki 1500 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – bauda nuo 140 iki 6000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.