Telefoniniai sukčiai sugalvoja vis naujų pramanų aukoms vilioti

Pinigus iš patiklių žmonių viliojantys telefoniniai sukčiai kaskart vis sugalvoja naujų pramanų, kuriais patikėję žmonės jiems lengva ranka atiduoda savo santaupas.

 Patikėjęs telefoninio sukčiaus paistalais radiliškietis neteko banko sąskaitoje laikytų 3 tūkstančių 432 eurų.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Patikėjęs telefoninio sukčiaus paistalais radiliškietis neteko banko sąskaitoje laikytų 3 tūkstančių 432 eurų.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2020, 3:17 PM

Sekmadienį į policiją kreipėsi nuo telefoninių nukentėjęs 70 metų radviliškietis. Patikėjęs aferistų paistalais pensininkas neteko banko sąskaitoje laikytų 3 tūkstančių 432 eurų.

Pareiškimą policijai parašęs radviliškietis sakė, kad policijos pareigūnu prisistačiusio vyro skambučio jis sulaukė sekmadienio popietę.

Į mobiliojo ryšio telefoną paskambinęs apsišaukėlis pensininkui pranešė, kad policija sulaikė nusikaltimu įtartą vyrą, pas kurį rado šio radviliškiečio dokumentus bei banko sąskaitos numerį.

Tokios žinios išgąsdintam pensininkui policininku apsimetęs aferistas pareiškė, kad banke laikomų pinigų saugumui iškilo pavojus ir juos kuo greičiau reikia pervesti į kitą sąskaitą.

Tai padaryti sutikusiam radviliškiečiui sukčius padiktavo naujos sąskaitos numerį. Pensininkas iškart nuėjo į prekybos centrą ir pervedė savo santaupas į kitą sąskaitą.

Apsišaukėlis radviliškiečiui sakė, kad vos tik jis perves pinigus, sulauks naujų nurodymų.

Jokių naujų nurodymų nebesulaukęs vyras sunerimo. Dar po kurio laiko radviliškietis suprato, kad tapo telefoninių sukčių auka ir kreipėsi į policiją.

Nukentėjusiojo pareiškimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.