Kauno policija ieško pagrobto ir jau iš Lietuvos išvežto dvimečio vaiko

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo ir ieško dvimečio, kuris, kaip spėjama, jau yra išvežtas iš Lietuvos. Pirminiais duomenimis, vaiką į užsienį galėjo išvežti jo tėvas užsienietis.

 Kauno policija ieško pagrobto ir jau iš Lietuvos išvežto dvimečio vaiko.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Kauno policija ieško pagrobto ir jau iš Lietuvos išvežto dvimečio vaiko.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2021, 8:58 AM, atnaujinta Jan 2, 2021, 9:10 AM

Apie šį įvykį šeštadienio rytą pranešė Policijos departamentas. Tačiau oficiali policijos informacija kol kas labai skurdi ir nekonkreti, net nenurodoma, kurios šalies pilietis yra įtariamasis. Iš pateiktos informacijos galima tik spėti, kad įtariamasis yra vaiko tėvas.

Kaip rašoma policijos pranešime, sausio 1 d. apie 16 val. 14 min. Kauno apskrities VPK gautas moters (gimusi 1988 m.) pranešimas, kad tą pačią dieną apie 9 val. 30 min. užsienietis (gim. 1989 m.), be pranešėjos žinios ir leidimo, pažeisdamas teismo sprendimą dėl laikinosios bendravimo tvarkos nustatymo, paėmė mažametį (gim. 2018 m.) ir galimai išsivežė į kitą Europos Sąjungos šalį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo arba vaikų sukeitimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų mažametį vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.