Sirgdamas COVID-19 kelmiškis sugalvojo prasiblaškyti Šiauliuose, už tai teismas apribojo laisvę

Koronavirusu susirgęs Kelmės gyventojas 52 metų Alvydas Zakarauskas nesugebėjo jam skirtą laiką tarpą išbūti namuose.

 Izoliacijos taisykles pažeidusį kelmiškį demaskavo policijos pareigūnai. <br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
 Izoliacijos taisykles pažeidusį kelmiškį demaskavo policijos pareigūnai. <br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-12 17:39, atnaujinta 2021-01-12 18:13

Per patikrinimą ligonio namuose neradę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo.

Baudžiamojon atsakomybėn už kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimą patrauktam ir kaltu dėl šio nusikaltimo pripažintam A.Zakarauskui teismas skyrė šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmę. A.Zakarauską nuo teisiamųjų suolo išgelbėjo tik nuoširdus prisipažinimas.

Kadangi vyras kaltu prisipažino ir sutiko su prokurorės jam pasiūlyta bausme šis procesas buvo baigtas baudžiamuoju įsakymu.

Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmų teisėja Laima Borkovskienė išnagrinėjusi prokurorės pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu A.Zakarauską pripažino kaltu kaltu dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo ir skyrė jam devynių mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

Paskirtą bausmę teisėja sumažino vienu trečdaliu, todėl nuteistajam laisvė bus apribota pusmetį.

Bausmės vykdymą turės prižiūrėti probacijos tarnybos pareigūnai.

Pažeidėją demaskavo policijos pareigūnai

Koronaviruso COVID-19 liga A.Zakarauskui buvo nustatyta pernai rugsėjo 27 dieną.

Tądien su ligoniu susisiekęs Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Šiaulių departamento Kelmės skyriaus darbuotojas supažindino jį su Sveikatos ministro įsakymu dėl koronavirusu susirgusių asmenų izoliacijos.

A.Zakarauskas turėjo izoliuotis namuose.

Pernai spalio 10-osios popietę pas A.Zakarauską į namus patikrinti, kaip ligonis laikosi izoliacijos, atvykę pareigūnai jo namuose nerado.

Namuose turėjo praleisti mažiausiai dvi savaites

Kaltu dėl izoliacijos taisyklių pažeidimo prisipažinęs kelmiškis paaiškino, kad tyrimą dėl COCID-19 jis pasidarė rugsėjo 25 dieną.

Vyras sakė jokių ligos simptomų nejutęs, bet nustačius COVID-19 židinį jo darbovietėje tyrimus buvo liepta pasidaryti visiems darbuotojams.

Po dviejų dienų A.Zakarauskui telefonu paskambinęs NVSC darbuotojas paaiškino, kad atliktas testas dėl COVID-19 yra teigiamas ir, kad vyras yra užsikrėtęs COVID-19 liga.

Pasak A.Zakarausko NVSC darbuotojas jam išaiškino, kiek laiko ir kaip jis turi laikytis saviizoliacijos.

Pagal tuo metu galiojusias taisykles šis kelmiškis namuose turėjo izoliuotis tol, kol jam po ligos nustatymo praėjus dviem savaitėms bus padaryti dar du testai, kurie bus neigiami.

Sumanė pasivažinėti automobiliu

Iš pradžių namuose laiką leidęs A.Zakarauskas pernai spalio 10 dieną dar nesibaigus izoliacijos laikotarpiui išėjo iš namų į lauką be medicininės kaukės ir, sėdęs į savo automobilį, išvažiavo į Šiaulius.

Pasak A.Zakarausko, jis į Šiaulius važiavo norėdamas prasiblaškyti, pasivažinėti. Vyras tvirtino, kad iš automobilio išlipęs nebuvo ir su kitais asmenimis nebendravo.

Būdamas Šiauliuose A.Zakarauskas sulaukė telefono skambučio, tačiau į skambutį neatsiliepė, nes skambinusiojo telefono numeris jam buvo nežinomas.

Policininkai apklausė ir kaimynus

Dar kartą telefono skambučio vyras sulaukė jau grįžęs namo. Tąkart jis suprato, kad jam skambina policijos pareigūnai, nes pro langą pamatė kieme stovinti policijos automobilį.

Telefonu atsiliepęs A.Zakarauskas atidarė langą ir pasirodė pareigūnams. Policininkai vyrui paaiškino, kad jau anksčiau tikrino, kaip jis laikosi izoliacijos, tačiau jo namuose nerado.

Pareigūnai jau buvo spėję apklausti A.Zakarausko kaimynus. Keli iš jų patvirtino matę, kaip A.Zakarauskas sėdo į automobilį ir kažkur išvyko.

Supratęs, kad buvo demaskuotas, A.Zakarauskas pareigūnams prisipažino pažeidęs jam skirtą izoliacijos režimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.