Koronavirusu sergantys tautiečiai spjauna į jiems skirtą izoliaciją

Jei prieš mėnesį, kai Lietuvoje užkrečiamumas COVID-19 tapo didžiausi Europoje, visi nerimavo, ar dar liko vietų ligoninėse tokiems ligoniams gydyti, tai dabar pasiekus kitą „aukštumą“ – kai mirštamumas nuo koronaviruso Lietuvoje tapo didžiausiu Europoje – galima stebėti priešingą tendenciją.

 Pastaruoju metu policijjos pareigūnai išaiškina vis daugiau jiems skirtos izloiacijos nesilaikančių koronavirusu sergančių asmenų. <br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
 Pastaruoju metu policijjos pareigūnai išaiškina vis daugiau jiems skirtos izloiacijos nesilaikančių koronavirusu sergančių asmenų. <br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2021, 9:52 AM, atnaujinta Jan 16, 2021, 10:11 AM

Dauguma eilinių piliečių virkauja dėl ir taip gan švelnaus karantino sukeltu nepatogumų, o vis daugiau tų, kurie susirgo COVID-19 elgiasi taip lyg sirgtų sloga, o ne mirtinai pavojinga liga ir spjauna į jiems skirtus apribojimus.

Koronavirusu sergančių, jiems skirtos izoliacijos nesilaikančių ir mirtiną užkratą platinti galinčių asmenų nestabdo net už tokį nusikalimą gresianti vienerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Šiaulietės namuose nerado

Eilinę pažeidėją Šiaulių policijos pareigūnai demaskavo sausio 8-ąją.

Šiai Šiauliuose Dubijos gatvėje esančiame name gyvenančiai 49 metų moteriai buvo nustatytas COVID-19. Šiaulietei buvo skirta izoliacija. Ligonė buvo perspėta apie jei gresiančią atsakomybę, jei ji nesilaikys paskirtų apribojimų.

Deja, moteris šiuos apribojimus ignoravo. Sausio 8-osios vakare patikrinti, kaip ligonė laikosi jai skirtos izoliacijos atvykę pareigūnai, jos namuose nerado.

Pažeidėjos atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo.

Už tokį nusikaltimą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Važinėjosi automobiliu ir lankėsi parduotuvėje

Toks pat ikiteisminis tyrimas ketvirtadienį buvo pardaėtas ir 35 metų Aukštpamedžių (Kelmės r.) gyventojo atžvilgiu. Šiam COVID-19 susirgusiam vyrui tai pat buvo skirta saviizoliacija – jis privalėjo laiką leisti namuose.

Patikrinę, kad ligonis laikosi jam skirtų apribojimų, policininkai vyro namuose nerado.

Paaiškėjo, kad šis koronavirusu sergantis Kelmės rajono gyventojas ne tik su draugu pramogavo važinėdamasis automobiliu, bet ir lankėsi parduotuvėje.

Pažeidėjai jau spėjo sulaukti bausmių

Anksčiau už šį nusikaltimą baudžiamojon atsakomybėn patraukti asmenys jau spėjo sulaukti bausmės.

Teismai jiems skirtos saviizoliacijos nesilaikiusiems piliečiams skyrė įvairias bausmes: kai kurie du mėnesius turės praleisti areštinėje, o kai kuriems buvo apribota laisvę pusmečiui ar dar ilgesniam laikotarpiui.

Neabejojama, kad nustačius, jog toks saviizoliacijos nesilaikęs ir kitus koronavirusu užkrėtęs asmuo sulauktų ir griežčiausios įstatyme už tokį nusikaltimą numatytos laisvės atėmimo bausmės.

Policijos pareigūnai įspėjo, kad pandemijos metu visuomenė privalo griežtai laikytis medikų ir vyriausybės nurodymų bei apribojimų. Rekomendavę būti drausmingiems, gerbti ir saugoti savo bei aplinkinių asmenų sveikatą pareigūnai perspėjo, kad už grėsmės visuomenei kėlimą ir toliau bus taikoma įstatymų numatyta atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.