Kalėjimų departamentas pradėjo ikiteisminį tyrmą dėl piktnaudžiavimo „Mūsų amatuose“

Kalėjimų departamento Kriminalinė žvalgyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir turto iššvaistymo pavaldžioje įmonėje „Mūsų amatai“.

Pradėtas tyrimas dėl piktnaudžiavimo ir turto iššvaistymo.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Pradėtas tyrimas dėl piktnaudžiavimo ir turto iššvaistymo.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2021, 1:33 PM, atnaujinta Jan 29, 2021, 1:37 PM

Kaip penktadienį pranešė departamentas, buvo atliktos kratos Kalėjimų departamentui pavaldžios valstybės įmonės bei jos filialų patalpose, kai kurių valstybės įmonės darbuotojų gyvenamosiose vietose bei kai kuriose Vilniaus mieste veiklą vykdančių juridinių asmenų buveinėse.

Ikiteisminiame tyrime Kalėjimų departamento pavaldžios valstybės įmonės direktoriui įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Pasak Kalėjimų departamento, įtariamajam taip pat gali būti taikoma baudžiamoji atsakomybė už asmeniui patikėto ar jo žinioje buvusio didelės vertės svetimo turto iššvaistymą.

Kalėjimų departamento atstovė Irmina Frolova-Milašienė BNS sakė negalinti atskleisti, apie kokią pavaldžią įstaigą kalbama, nes to daryti neleido prokuroras, motyvuojant siekiu nepakenkti tyrimui.

Kalėjimų departamento pavaldžių įstaigų sąraše yra nurodoma viena valstybės įmonė – „Mūsų amatai“. Jai vadovauja direktorius Vytautas Grinius.

Kalėjimų departamento pranešime teigiama, kad minėtos pavaldžios įmonės vadovas po jam pareikštų įtarimų nušalintas nuo pareigų šešiems mėnesiams.

Departamento atstovė BNS patvirtino, kad „Mūsų amatų“ vadovas šiuo metu yra nušalintas nuo pareigų.

Pranešimas apie įtarimą įteiktas ir vienam iš Vilniaus mieste veikiančios uždarosios akcinės bendrovės direktoriui, kuris įtariamas galimai padėjęs valstybės įmonės direktoriui iššvaistyti įmonės turtą.

„Situaciją vertinu labai neigiamai – įmonės, kurios finansinė padėtis ir taip sudėtinga, vadovybė siekia ne gerinti ją, o galimai neteisėtai pelnytis grobstant jos turtą. Eilinė padėka mūsų kriminalinei žvalgybai, kuri tokius procesus stebi ir sėkmingai užkardo“, – pranešime cituojamas Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros

Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Apie atliekamą ikiteisminį tyrimą informuota Teisingumo ministerija. Jos viceministras Elanas Jablonskas pranešime teigia besidžiaugiantis, kad institucija pati imasi veiksmų, siekiant sustabdyti lėšų švaistymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.