Pažintis su svajonių vyru Raseinių r. gyventojai baigėsi košmaru: paskutinis mylimojo prašymas pribloškė

Vieniša Raseinių rajono gyventoja kelias dienas tikėjo, kad sučiupo laimės paukštę. Bet paaiškėjo, kad patikli moteris pinigus pervedė ne svajonių princui, o sukčiui, vaidinusiui Meksikos įlankoje dirbantį naftininką.

Pažintis su svajonių vyru Raseinių r. gyventojai baigėsi tragiškai: paskutinis mylimojo prašymas pribloškė.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Pažintis su svajonių vyru Raseinių r. gyventojai baigėsi tragiškai: paskutinis mylimojo prašymas pribloškė.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Pažintis su svajonių vyru Raseinių r. gyventojai baigėsi tragiškai: paskutinis mylimojo prašymas pribloškė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pažintis su svajonių vyru Raseinių r. gyventojai baigėsi tragiškai: paskutinis mylimojo prašymas pribloškė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-02-05 11:00, atnaujinta 2021-02-06 21:15

Ši istorija prasidėjo praėjusių metų gruodžio pradžioje, kai 47 metų raseiniškei elektroninį laišką parašė nepažįstamas vyriškis. Jis socialiniame tinkle vienišą moterį nesunkiai įtikino, kad yra Meksikos įlankoje naftos ir dujų gavyba užsiimančios bendrovės darbuotojas.

Nepažįstamasis niekada su moterimi nebendravo telefonu, tik laiškais. Prie jų būdavo prisegta ir įspūdingų vaizdų iš „darbo vietos“.

Romantiškos nuotraukos taip užbūrė raseiniškę, kad ji neatkreipė dėmesio, jog naujasis pažįstamas užsienietis siunčia taisyklingai lietuviškai parašytus laiškus.

Nepažįstamojo dėmesio užliūliuota pusamžė moteris netrukus prarijo kitą sukčiaus mestą jauką.

„Naftininkas“ jai pranešė džiugią žinią – nori apsilankyti Lietuvoje. Tiesa, sukčius pasiguodė keliauti negalintis dėl iškilusių finansinių sunkumų.

Mat naftininkus užpuolę Somalio piratai atėmė banko korteles, todėl jis negalintis naudotis savo sąskaitomis.

Nepažįstamasis paprašė atsiųsti 10 tūkstančių eurų, kad galėtų pasiekti Lietuvą. Jis pažadėjo, kad atvažiavęs į svečius, be jokios abejonės, skolą sugrąžins. Vyriškis nurodė, kad tokios didelės sumos reikia ne tik kelionei, bet ir baudai už nutrauktą darbo sutartį sumokėti.

Raseiniškė tokių pinigų neturėjo. Apsalusiai moteriai trūko ir geografijos žinių – jai nesukėlė įtarimų, kaip tie Somalio piratai nuplaukė nuo Afrikos krantų iki Meksikos įlankos. Todėl kaimietė suskubo vienoje kreditus teikiančioje bendrovėje pasiimti paskolą.

Tokios sumos į sukčiaus nurodytą sąskaitą internetu pervesti nepavyko, nes buvo viršyta nustatyta didžiausio pavedimo riba.

Bet moteris rado išeitį – nepaisydama karantino nuskuodė į Raseinius ir iš vieno banko padalinio pervedė sukčiui ne tik prašytus 10 tūkstančių, bet ir papildomus 200 eurų. Vėliau ji negalėjo paaiškinti, kodėl pasiuntė daugiau pinigų, nei buvo paprašyta.

Pavedimą padariusiai moteriai nekilo abejonių ir dėl to, kad puikiai lietuviškai rašančiam „užsieniečiui“ pinigus pervedė į Lietuvoje veikiančio banko sąskaitą.

Pinigus gavęs sukčius iškart parašė, kad jau ruošia dokumentus ir netrukus keliaus į Lietuvą.

Besidžiaugiančiai būsimu susitikimu moteriai net kojas atėmė, kai po poros dienų gavo prašymą pervesti dar 15 500 eurų, nes esą tiek reikia sumokėti „už išvažiavimo kodą“.

Į skolas įklimpusi romantiškoji kaimietė nežinojo, kas galėtų būti „išvažiavimo kodas“. Bet ir įminti šios paslapties nebebandė, nes suprato, kad pateko į sukčiaus žabangus.

Nukentėjusioji šią savaitę kreipėsi pagalbos į Raseinių policiją, o pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. Beveik neabejojama, kad raseiniškės pinigai pradžiugino ne užsienio, o vietinius sukčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.