Už grotų Anglijoje – kontrabandininkų gaujos vadas iš Lietuvos

Svajūną Navagrucką Jungtinės Karalystės Vidaus mokesčių ir muitų tarnyba (HMRC) vadino vienu ieškomiausių nusikaltėlių. Dabar anglai džiūgauja pagaliau pasodinę už grotų šį 51 metų lietuvį, kuris vadovavo nusikalstamai grupuotei, prekiavusiai nelegaliomis cigaretėmis.

Jungtinėje Karalystėje nuteisti cigarečių kontrabandininkai.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Jungtinėje Karalystėje nuteisti cigarečių kontrabandininkai.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2021, 8:13 PM

2017 metų birželį vienoje Linkolnšyro fermų HMCR tyrėjai atrado 8,5 mln. cigarečių, suslapstytas langinėse ir maišuose, praneša „Lincolnshirelive“. Jų vertė buvo 9 mln. svarų (apie 10,2 mln. eurų), o nuslėptų mokesčių suma siekė 2,8 mln. svarų (apie 3,2 mln.eurų). Cigaretės buvo konfiskuotos.

S.Navagruckas spruko iš Anglijos, kur 2019 metų kovą jam pareikšti kaltinimai ir išduotas Europos arešto orderis. Lietuvis slapstėsi iki praėjusios vasaros, kai liepos mėnesį galiausiai buvo areštuotas Lietuvos pareigūnų ir gražintas Jungtinės Karalystės teisėsaugai. Tai buvo jau ketvirtas tos pačios nusikaltėlių grupuotės narys, išduotas Jungtinei Karalystei.

Notingemo teisme rugpjūčio 20 d. S.Navagruckas pripažino kaltę dėl vengimo mokėti akcizo mokesčius. Praėjusį penktadienį, vasario 5-ąją, jis nuteistas 28 mėnesius kalėti. Vyksta ir konfiskacijos procesas.

„Navagruckas vadovavo organizuotam nusikaltimų tinklui, ketinusiam užtvindyti mūsų gatves milijonais neteisėtų cigarečių, – sakė HMCR sukčiavimo tyrimų skyriaus direktoriaus pavaduotojas Richardas Parisas. – Tokios cigaretės atsieina brangiai, kadangi kenkia teisėtiems prekeiviams, atima gyvybiškai svarbų uždarbį iš paslaugų visuomenei ir gali lengvai rasti kelią į vaikų rankas“.

Anglijos pareigūnai vis dar ieško vieno iš gaujos narių keturiasdešimtmečio Roberto Borovskio.

Kiti trys jau pasodinti už grotų. Andrejus Jerofejevas (38 m.), Vilmantas Simaitis (48 m.) ir Martynas Nazaras (38 m.) taip pat buvo sprukę į Lietuvą, bet vėliau išduoti Jungtinei Karalystei. Visi pripažino kaltę ir nuteisti beveik penkeriems metams kalėjimo.

JK tarnybos prašo pagalbos rasti paskutinįjį kontrabandininkų grupuotės narį R.Borovskį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.