Siekiant išvengti atsakomybės mažeikiškiui teks atsakyti už bandymą papirkti pareigūnus

Nepaisant to, kad vis dažniau pranešama apie skaudžias pasekmes siūlant ar duodant kyšį ir dėl tokių veiksmų gresiančią baudžiamąją atsakomybę, bet vis dar pasitaiko asmenų, kurie policijos komisariato pareigūnus, norėdami išvengti atsakomybės, bando papirkti už teisėtų veiksmų neatlikimą ir taip „sutvarkyti reikalus“.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Telšių apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2021, 10:18 AM

Kyšis – bet koks atlygis, kuris siūlomas, žadamas ar duodamas policijos pareigūnui už tai, kad šis priimtų asmeniui palankų sprendimą. Kyšiu laikomi ne tik pinigai, tačiau ir įvairios prekės, paslaugos ar kiti daiktai. Pakanka vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį policijos pareigūnui, kad asmuo būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Vasario 21 dieną, apie 13 val. 05 min. Mažeikių rajone, Krakių kaime, buvo sustabdytas automobilis "Ford Mondeo", kurį vairavo neblaivus vyras (gim. 1978 m.) kuriam nustatytas 1,09 promilės girtumas.

Vyras siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už LR ANK 422 str. 5 d. pažeidimą (vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus), Telšių apskrities VPK Kelių policijos skyriaus vyriausiesiems patruliams siūlė 1000 eurų kyšį.

Dėl neteisėtų veiksmų, vairuotojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. 5 d. (papirkimas).

Telšių apskrities VPK pareigūnai primena, kad viešajame eisme dalyvauti apsvaigus nuo alkoholio draudžiama. Vairuotojai raginami būti sąmoningais, drausmingais, paisyti Kelių eismo taisyklių reikalavimų ir transporto priemones vairuoti tik esant blaiviems. Kiekvienas turime saugoti savo, artimųjų ar kitų asmenų gyvybes.

Pareigūnai ragina būti sąžiningais ir informuoja: pilietis, kuris neteisėtais veiksmais bando išvengti administracinės atsakomybės, nusikalsta dvigubai. Jis privalo atsakyti ne tik administracine tvarka, bet užsitraukia ir baudžiamąją atsakomybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.