Raseinių r. taksistą nužudęs vyras pasiskolino automobilį ir sugrąžino jį atgal prie aukos Įtariamasis sulaikytas jau kitą dieną

Šiaulių pareigūnams per pusę paros pavyko nustatyti, sulaikyti ir į areštinę uždaryti nužudymu įtariamą asmenį. Vasario 22-ąją Šiaulių apylinkės teismas trims mėnesiams sankcionavo jo suėmimą. 28 metų Raseinių rajono, Ariogalos gyventojas, įtariamas taksi vairuotojo nužudymu, atsidūrė už grotų.

Taksistas buvo pasmaugtas dėl pinigų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Taksistas buvo pasmaugtas dėl pinigų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2021, 9:32 AM, atnaujinta Feb 23, 2021, 3:27 PM

Vasario 20-osios ryte Raseinių rajono, Ylių kaime gyvenanti trylikametė netoli savo namų buvo išgąsdinta pamatyto vaizdo. Netoli miškelio ji pastebėjo užklimpusį automobilį "VW Passat", o šalia jo, ant žemės gulintį negyvą vyrą.

Į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai nustatė, kad negyvas vyras – tai 59 metų taksi vairuotojas. Jo kaklas buvo nubrozdintas. Kilo įtarimas, kad vyras nužudytas.

Pradėję ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo, Šiaulių apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo pareigūnai kartu su Raseinių kolegomis ir Kriminalistinių tyrimų tarnybos specialistais ėmėsi veiksmų, kurie davė operatyvių rezultatų – buvo nustatyta galimo įtariamojo tapatybė ir jis sulaikytas.

Tai buvo taksi vairuotojo paslaugomis kartais besinaudojantis ariogališkis, kuris teisėsaugai puikiai pažįstamas dėl savo kriminalinės praeities. Jis ne kartą teistas už vagystes, plėšimus, sukčiavimą ir kitus nusikaltimus. Praėjusių metų rugsėjo pabaigoje vyras buvo paleistas iš pataisos namų po paskutinės bausmės atlikimo už 2018 metais padarytus plėšimus.

Vasario 19-osios vakare, būdamas neblaivus, jis minėto taksisto paprašė iš Ariogalos nuvežti į Raseinius. Tačiau realiai vyras turėjo kitokių planų. Žinodamas, kad taksi vairuotojas turi pinigų, nutarė juos pavogti.

Įtariama, kad važiuojant Ylių kaimu, įtariamasis savo kėslus ir įvykdė – pasmaugė taksi vairuotoją, pagrobė apie 300 eurų ir, išstūmęs auką iš automobilio, nuvažiavo iki degalinės. Čia jis pasitikslino, kokiu keliu reikėtų važiuoti, kad pasiektų Raseinių rajone gyvenantį savo pažįstamą.

Pasirodė, kad jam reikia grįžti tuo pačiu keliu, kuriuo atvažiavo. Pravažiuodamas įvykio vietą, jis nutarė automobilio atsikratyti ir paliko jį šalia gulinčio nužudytojo. Po to pėsčiomis patraukė pas Raseinių rajone gyvenantį savo pažįstamą ir čia jo bei alkoholio draugijoje praleido visą naktį. Kitą dieną dar nespėjusiam išsipagirioti ariogališkiui pareigūnai uždėjo antrankius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.