Radviliškyje po sulaikymo paleistas vyrukas pyktį išliejo apspardydamas komisariato duris

Po to, kai Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai eilinį kartą iš aplinkos eliminavo girtaujantį, už nusikalstamas veikas teistą ir nuolat problemų keliantį 21-erių metų Radviliškio gyventoją, jis savo protestą prieš jam taikomas pareigūnų priemones, išreiškė apspardydamas ir sugadindamas apsaugines komisariato durų žaliuzes. Ir tai padarė jau paleistas po sulaikymo. Tad pareigūnams neliko nieko kito, kaip jį vėl sulaikyti ir šįkart jau uždaryti į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2021, 10:23 AM, atnaujinta Mar 10, 2021, 10:24 AM

Kovo 6-osios naktį, apie puse keturių, pagalbos į pareigūnus kreipėsi šio vaikino močiutė, išsigandusi jo agresyvaus elgesio. Anūkas kėlė triukšmą, 68 metų moterį įžeidinėjo necenzūriniais žodžiais, o į perspėjimus nusiraminti nereagavo.

Kai atvyko patruliai, triukšmadario močiutės bute jau nebebuvo. Jis rastas miegantis daugiabučio namo, kuriame gyvena močiutė, laiptinėje. Žmogus nuo alkoholio visai nesiorientavo aplinkoje, griuvinėjo. Jam buvo nustatytas sunkus – 2,7 prom. girtumas.

Pareigūnai jį atvesdino į Radviliškio policijos komisariatą ir čia surašė administracinio nusižengimo protokolą už girto pasirodymą viešojoje vietoje bei paskyrė 200 eurų baudą. Tai buvo jau aštuntas protokolas už analogišką nusižengimą šiais metais.

Viešosios tvarkos pažeidėjas po protokolo surašymo buvo paleistas ir jis patraukė į Radviliškio erdves. Netrukus komisariate likusius policijos pareigūnus privertė suklusti iš lauko sklindantys trenksmai. Suprato, kad yra daužomos laukujų durų žaliuzės.

Išpuolę lauk, patruliai pamatė apgadintas žaliuzes ir gatve nueinantį jaunuolį, kurio apranga panėšėjo į ką tik išleisto radviliškiečio aprangą. Pareigūnai jį pasivijo ir tikrai tai buvo tas pats, ką tik iš komisariato paleistas triukšmadarys. Sulaikytasis prisipažino, kad kojomis spardė komisariato apsaugines durų žaliuzės iš pykčio, dėl to, kad buvo sulaikytas ir jam pradėta administracine teisena. Vaikinas buvo tokios kondicijos, kad nustebo, išgirdęs, jog yra Radviliškyje. Kadangi pastaruoju metu dėl įvairių pažeidimų dažnai buvo vežamas į Šiaulius, tai jis ir dabar galvojo esąs Šiauliuose.

Į Šiaulius radviliškiečiui vis tik teko važiuoti. Dėl chuliganiško išpuolio prieš komisariato pastatą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir nerimstantis smurtauti linkęs vaikinas buvo išvežtas į Šiauliuose esančią areštinę. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo jam pareikštas įtarimas ir jo laukia baudžiamoji atsakomybė. Už tai baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.