Paaiškėjo daugiau detalių apie 40 tūkst. eurų namo laiptinėje netekusį vilnietį

Vilniečio pranešimu, kad jis namo laiptinėje prarado 40 tūkstančių eurų, kuriuos nešėsi polietileno maišelyje, ne iškart patikėjo net policija, tačiau vėliau paaiškėjo, kad vyras nemelavo.

Vyras pasakojo, kad kaukėtas plėšikas jam trenkė į pilvą ir, iš rankų išplėšęs maišelį su pinigais, pabėgo. <br>K.Kavolėlio asociatyvi nuotr.
Vyras pasakojo, kad kaukėtas plėšikas jam trenkė į pilvą ir, iš rankų išplėšęs maišelį su pinigais, pabėgo. <br>K.Kavolėlio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-15 14:23, atnaujinta 2021-03-15 15:21

57 metų vilnietis į policiją kreipėsi praėjusį penktadienį. Paskambinęs į Bendrąjį pagalbos centrą, jis pranešė, kad maždaug prieš minutę vieno Algirdo gatvės namų laiptinėje jį užpuolė nepažįstamas asmuo, kuris iš jo atėmė didelę pinigų sumą.

„Jis man smogė į pilvą, išplėšė iš rankų maišelį ir pabėgo“, – aiškino susijaudinęs vyras.

Policijos pareigūnams pradėjus tikrinti gautą informaciją, paaiškėjo, kad nukentėjusiojo žodžiuose melo nėra, vyras išties turėjo 40 tūkstančių eurų, kuriuos nešėsi paprastame tamsiame polietileno maiše.

Šiuos pinigus vyras buvo gavęs kaip avansą už parduodamą butą. Sumokėti avansą ne į banką, o grynais panoro buto pirkėjas, kuris sutartu laiku ir perdavė jam sutartą sumą.

Pinigus savo rankose vyriškis turėjo neilgai. Tik įžengęs į namo laiptinę, jis buvo užpultas plėšiko, kuris iš jo pinigus atėmė.

„Tai buvo maždaug 40 metų vyras, apsirengęs juoda striuke, su kauke ant veido“, – tik šiuos nusikaltėlio požymius sugebėjo įsidėmėti nukentėjusysis.

Policija dėl plėšimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pirmadienį nusikaltėlis dar nebuvo sulaikytas, tačiau neabejojama, kad jis puikiai žinojo, jog vilnietis pardavinėja butą, kad avansą už jį gaus grynais pinigais.

Žinojo jis ir tai, kada pinigai jam bus perduoti ir, kada vyras su jais grįš namo, todėl plėšimui pasiruošė, laukė savo aukos namo laiptinėje ir netikėtai ją užpuolė.

Lietuvos baudžiamasis kodeksas už plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.