Dešimties prekybinių kioskų apiplėšimu kaltinami vyrai laukia teismo sprendimo

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Mindaugas Vilnius surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du uostamiesčio rajone gyvenantys vyrai kaltinami dešimties prekybinių kioskų apiplėšimu bei turto sunaikinimu ir sugadinimu.

Dešimties prekybinių kioskų apiplėšimu kaltinami vyrai laukia teismo sprendimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Dešimties prekybinių kioskų apiplėšimu kaltinami vyrai laukia teismo sprendimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2021, 1:44 PM, atnaujinta Mar 29, 2021, 1:46 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, tyrimo duomenimis, 22-ejų ir 25-erių metų, ne kartą anksčiau už vagystes teisti vyrai, įtariama, įsilaužė į dešimt prekybinių kioskų, esančių Klaipėdos, Skuodo, Plungės rajonuose bei Rietavo savivaldybėje.

Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, bendrininkų grupėje veikę kaltinamieji per praėjusių metų spalio mėnesį, įsilauždami į prie kapinių stovėjusius kioskus, pavogė ne tik ten buvusius grynuosius pinigus, įvairius daiktus, bet ir sugadino juose buvusį turtą. Skaičiuojama, kad vakarų Lietuvoje naktimis siautėję kioskų vagišiai prekybininkams galėjo padaryti bendrai daugiau nei 2,5 tūkst. eurų turtinę žalą.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro, kaltinamieji savo kaltę pripažįsta ir teigia, kad gailisi dėl savo poelgių.

Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą, įsibrovus į patalpą, numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų. Tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Byla perduota nagrinėti Plungės apylinkės teismo Plungės rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.