Nacionaliniam saugumui svarbios įmonės vadovės kabinete – pasiklausymo aparatūra

Penktadienį vakare Vilniaus policijos pareigūnams buvo pranešta apie vienos Balio Karvelio gatvėje įsikūrusios įmonės vadovo kabinete rastą pasiklausymo įrangą.

 Įmonės vadovo abinete buvo rasta pasiklausymo įranga.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Įmonės vadovo abinete buvo rasta pasiklausymo įranga.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2021, 8:11 AM, atnaujinta May 1, 2021, 1:32 PM

Portalo lrytas.lt duomenimis, pasiklausymo įranga buvo rasta strateginę reikšmę turinčioje valstybinėje įmonėje „Oro navigacija“ , o tiksliau – laikinai jos generalinės direktorės pareigas einančios einančios vadovės kabinete.

Rado pasiklausymo įrangą

Pranešimą apie įmonėje „Oro navigacija“ rastą pasiklausymo įrangą pareigūnai gavo 19 val. 34 min.

Atvykę tyrėjai įmonės vadovės kabinete išties rado į pasiklausimo įrangą panašų įtaisą. Jis buvo paimtas ir perduotas ekspertams.

Kas ir kodėl vadovės kabinete paliko pasiklausymo įrangą ir kiek ilgai ji ten galėjo būti, aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtas informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo pradėję policijos pareigūnai.

Jei pasiklausimo įrangą įmonės vadovės kabinete padėjęs asmuo bus nustatytas, jam teks stoti prieš teismą.

Už tokį nusikaltimą baudžiama baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Įmonė svarbi ir nacionaliniam saugumui

Valstybinė įmonė „Oro navigacija“ yra sertifikuota Europos oro navigacijos paslaugų teikėja, kuri teikia oro eismo valdymo, ryšių, navigacijos ir stebėjimo bei oro navigacijos informacijos paslaugas visoje Lietuvos Respublikos oro erdvėje, taip pat virš teritorinių vandenų bei Baltijos jūros oro erdvės, kuri įeina į Vilniaus skrydžių informacijos regioną.

„Oro navigacija“ taip pat užtikrina nuolatinę Aeronautikos gelbėjimo koordinacinio centro veiklą, paieškų ir gelbėjimo darbų, įvykus orlaivio avarijai, organizavimą ir koordinavimą.

Pagal savo veiklos pobūdį „Oro navigacija“ yra oro transporto infrastruktūros įmonė, kuri yra sudėtinė ir neatsiejama Lietuvos transporto sistemos dalis, strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinti įmonė.

Lietuvos transporto sektorius yra trečias pagal sukuriamą pridėtinę vertę Lietuvos ekonomikos sektorius, kuriame veikia daugiau kaip 7 tūkstančiai 550 įmonių ir dirba daugiau kaip 118 tūkstančių darbuotojų.

Oro transportas yra viena iš Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos kuruojamų transporto sričių, neatsiejama bendros ir integruotos transporto infrastruktūros Lietuvoje dalis.

Domino ne įmonė, o vadovė?

Ar strateginės įmonės vadovės kabinete pasiklausymo aparatūra galėjo būti sumontuota norint išgauti valstybinės svarbos paslaptis, turės išsiaiškinti ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai.

Kadangi ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, tikėtina, kad pasiklausymo įrangą sumontavusius asmenis labiau domino ne šios įmonės veikla, o jos laikinai generalinės direktorės pareigas einanti vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.