Greitkelyje greta Kauno girtas prie vairo įkliuvo Aukščiausiojo Teismo teisėjas

Kauno apskrities policijos pareigūnai greitkelyje greta Kauno sulaikė automobilį, kurį vairavo girtas Aukščiausiojo Teismo teisėjas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 Greitkelyje greta Kauno girtas prie vairo įkliuvo Aukščiausiojo Teismo teisėjas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Greitkelyje greta Kauno girtas prie vairo įkliuvo Aukščiausiojo Teismo teisėjas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 8:08 PM, atnaujinta Jun 1, 2021, 9:15 PM

Kaip lrytas.lt informavo Kauno apskrities VPK atstovė Odeta Vaitkevičienė, antradienį apie 16 val. 28 min. gautas pranešimas, kad keliu A1 važiuoja girtas vairuotojas. Patikrinti šios informacijos buvo nusiųsti policijos patruliai.

Kauno rajone ties Grabiciškėmis nurodytą automobilį „Mercedes-Benz“ sustabdžius, informacija pasitvirtino. Vairuotojui (gim. 1964 m.) nustatytas 1,84 prom. girtumas. 

Portalo „Delfi“ duomenimis, automobilį vairavo Aukščiausiojo Teismo teisėjas Arvydas Daugėla.

Pasak O.Vaitkevičienės, kadangi sustabdytas vairuotojas turi teisinę neliečiamybę, jis nebuvo sulaikytas. Dėl tos pačios priežasties nepradėtas ir ikiteisminis tyrimas. Visa surinkta medžiaga perduota prokuratūrai, kuri turės imtis tolimesnių veiksmų.

Teisėjų taryba vėliau paskelbė, kad teisėjo įgaliojimai stabdomi, bus sprendžiama dėl jo atleidimo iš pareigų, rašo LRT.lt.

Teisėjų tarybos vadovybė nedelsdama informavo Lietuvos Respublikos prezidento instituciją apie šį įvykį, teigiama LAT pranešime.

Pagal Konstituciją ir Teismų įstatymą Respublikos prezidentas priima dekretą kreiptis į Teisėjų tarybą dėl patarimo atleisti teisėją iš pareigų pažeminus teisėjo vardą. Teisėjo įgaliojimai sustabdomi iki bus priimtas sprendimas dėl teisėjo atleidimo iš pareigų.

Kaip nurodoma Teismų administracijos portale teismai.lt, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Arvydas Daugėla (gim. 1964 m.) Vilniaus universitete 1989 m. įgijo teisininko išsilavinimą. Nuo 1989 m. rugpjūčio iki 1992 m. balandžio jis diurbo Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato Tardymo skyriaus tardytojas. 1992 m. balandį tapo teisėju ir iki 1996 m. sausio dirbo Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėjas. 1996 m. sausį tapo Klaipėdos apygardos teism teisėju, 1998 m liepą pradėjo eiti Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko pareigas.

Nuo 2010 m. birželio iki 2015 birželio ir nuo 2015 m. rugsėjo iki 2019 m. birželio A.Daugėla buvo šio teismo pirmininkas. Jis taip pat aštuonerius metus buvo Teisėjų etikos ir drausmės komisijos narys.

Aukščiausiojo Teismo teisėju A.Daugėla tapo 2019 m. birželį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.