18-mečio nužudymo byloje paauglius klampina ir slaptas susirašinėjimas, kraupi Jurbarko istorija primena trilerį

18-mečio jurbarkiečio Nojaus Armono nužudymo byloje kaltinamus du paauglius be kitų įrodymų klampina ir slaptas tarpusavio susirašinėjimas tardymo izoliatoriuje. Rašteliai buvo perimti ir atsidūrė byloje, kurią sudaro jau daugiau nei 10 tomų.

Jurbarkiečio N.Armono nužudymo bylos nagrinėjimas Kauno apygardos teisme juda link pabaigos.<br> Lrytas.lt koliažas
Jurbarkiečio N.Armono nužudymo bylos nagrinėjimas Kauno apygardos teisme juda link pabaigos.<br> Lrytas.lt koliažas
 Jurbarkiečio N.Armono nužudymo bylos nagrinėjimas Kauno apygardos teisme juda link pabaigos.<br> Nuotr. iš šeimos archyvo
 Jurbarkiečio N.Armono nužudymo bylos nagrinėjimas Kauno apygardos teisme juda link pabaigos.<br> Nuotr. iš šeimos archyvo
 Jurbarkiečio N.Armono nužudymo bylos nagrinėjimas Kauno apygardos teisme juda link pabaigos.<br> L.Pilecko ("Jurbarko šviesa") nuotr. 
 Jurbarkiečio N.Armono nužudymo bylos nagrinėjimas Kauno apygardos teisme juda link pabaigos.<br> L.Pilecko ("Jurbarko šviesa") nuotr. 
 Jurbarkiečio N.Armono nužudymo bylos (nuotr. apleistas darželis, kuriame buvo surengta egzekucija) nagrinėjimas Kauno apygardos teisme juda link pabaigos.<br> L.Pilecko ("Jurbarko šviesa") nuotr. 
 Jurbarkiečio N.Armono nužudymo bylos (nuotr. apleistas darželis, kuriame buvo surengta egzekucija) nagrinėjimas Kauno apygardos teisme juda link pabaigos.<br> L.Pilecko ("Jurbarko šviesa") nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 8, 2021, 1:58 PM, atnaujinta Jun 8, 2021, 2:16 PM

Jurbarke gyvenančiam buvusiam policijos rėmėjui Kęstučiui Vyturiui nusikaltimo padarymo metu buvo 17 metų, o jo bendrininkei – 14 metų.

Kauno apygardos teisme šiuo metu verčiami paskutiniai bylos puslapiai – neseniai buvo baigta merginos apklausa, kuriai prireikė net trijų posėdžių.

Artimiausias posėdis įvyks kitą savaitę – jo metu bus pagarsinta bylos medžiaga, kurioje yra ir pareigūnus sudominę įtariamųjų rašteliai.

Rašteliuose – abipusiai pažadai

N.Armonas apleistame Jurbarko darželyje Žemaitės gatvėje buvo nužudytas 2019 metų gegužės 9 dieną, o daugiau nei po savaitės pareigūnams pavyko rasti kūną ir nustatyti abu įtariamuosius – kriminalistų žiniomis, buvęs Nojaus bendramokslis K.Vyturys smogė peiliu aukai į kaklą, sukurstytas 14-metės.

Pradinėje tyrimo stadijoje abu paaugliai atsidūrė tame pačiame tardymo izoliatoriuje.

Būdami lauke pasivaikščiojimų metu įtariamieji perdavinėjo vienas kitam raštelius, iš kurių galima spręsti, kad jie veikė kaip bendrininkai, o įkliuvę stengėsi sumėtyti pėdas.

Pareigūnams aptikus peilį K.Vyturys parašė, kad niekur „nekišo“ merginos – neįdavė jos pareigūnams.

Merginos mintis buvo panaši – kad ir ji neliudys prieš vaikiną.

Tiesa, po nepilno mėnesio suėmimas 14-metei buvo pakeistas į švelnesnę kardomąją priemonę – intensyvų stebėjimą, uždėjus elektroninę apykoję.

Susižavėjo smurto kultu

Vėliau nepilnamečių susitarimas sugriuvo. K.Vyturys atsivėrė ir policijos tyrėjams, ir teismui – prisipažino, jog kraupiai egzekucijai jį sukurstė pažįstama mergina iš to paties miesto, o pastaroji vertė kaltę Kęstučiui.

Narpliojant kruvinos istorijos gijas, išaiškėjo neįtikėtinos, filmo scenarijaus vertos detalės.

Tyrėjų duomenimis, paauglė sukūrė feisbuke uždarą grupę, kurioje buvo propaguojamos smurto idėjos – skelbiama, kad daryti nusikaltimus nėra blogai, kaip puiku likti nepagautam.

Įtariamoji, manoma, prikūrė ir netikrų anketų, siekdama sukelti įspūdį, kad grupei priklauso daug žmonių. Pareigūnai nustatė, kad realiai neegzistuojančių vaikinų ir merginų anketos buvo sukurtos iš 14-metės kompiuterio.

K.Vyturys susižavėjo naujais virtualiais „draugais“, iš pradžių net neįtardamas apie šios paauglės egzistavimą – tikros asmeninės anketos ji nebuvo sukūrusi.

Vėliau jiedu susitiko akis į akį, o Kęstutis klusniai vykdė naujos draugės nurodymus – abu kruopščiai suplanavo, kaip įvykdys nusikaltimą, įvilioję N.Armoną į apleistą darželį.

Kęstutis ir Nojus buvo geriausi draugai. Pareigūnų žiniomis, paauglė galėjo sugalvoti keršto planą, nes nesulaukė N.Armono dėmesio, kuriam buvo neabejinga.

Pažėrė neįtikėtinų versijų

Per paskutines apklausas teisme jauna jurbarkietė kratėsi kaltės, tačiau jos žodžiai neskambėjo įtikinamai. Mergina aiškino, jog feisbuko grupę ir netikrus profilius sukūrė draugės, pasinaudojusios jos kompiuteriu.

Tačiau išaiškėjo, jog prisijungimų ir komentarų buvo ne vienetai, de dešimtys, o šimtai.

Teismui pasiteiravus, kodėl draugės tiek daug kartų jungėsi ne prie savo kompiuterio, mergina negalėjo atsakyti į šį klausimą.

Bendraamžės kategoriškai paneigė, jog naudojosi kaltinamosios kompiuteriu – nė viena nerašė į uždarą grupę.

Keistai atrodė ir nepilnametės įtikinėjimai, jog žinutes iš savo telefono, kuriose klausė, kur paslėpti kūną, vienai draugių siuntusi ne ji, o kažkas kitas.

Bičiulei paprašius parodyti, kaip „patvarkė“ auką, teisiama paauglė atsiuntė nuotrauką, kurioje matyti kruvinas grindinys. Vienoje žinučių ji prisipažino mylėjusi N.Armoną.

Mergina teisme pareiškė, jog K.Vyturys darželyje netikėtai išsitraukė peilį ir Nojui iš pasalų dūrė į kaklą, o paskui jai liepė tylėti, priešingu atveju grasindamas susidorojimu. Todėl esą ji ir sutikusi slėpti nusikaltimą.

K.Vyturys, kuriam dabar yra 19 metų, nuosprendžio laukia suimtas, o jo bendrininkė tebegyvena Jurbarke, perėjo į kitą mokyklą.

Birželio 17 dieną pagarsinus bylos medžiagą turėtų būti sakomos baigiamosios kalbos, o paskui bus skelbiamas nuosprendis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.