Trijulė panevėžiečių bus teisiama dėl automobilių katalizatorių vagysčių

Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje trys panevėžiečiai kaltinami katalizatorių vagystėmis iš automobilių. Jie kaltinami per 3 mėnesius pavogę 13 katalizatorių, dar du bandę pavogti ir padarę automobilių savininkams beveik 20 tūkst. eurų turtinę žalą.

Trijulė panevėžiečių bus teisiama dėl automobilių katalizatorių vagysčių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Trijulė panevėžiečių bus teisiama dėl automobilių katalizatorių vagysčių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2021, 12:06 PM, atnaujinta Jun 14, 2021, 12:09 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, praėjusių metų rudenį Panevėžio mieste bei rajone pasipylė vagystės iš automobilių. Prie daugiabučių, gatvėse ar net privačių namų kiemuose paliktus automobilius savininkai po nakties rasdavo išpjautais katalizatoriais. Nuostolius nukentėjusieji įvertino nuo 800 iki 2 tūkst. eurų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, gruodžio pabaigoje su įkalčiais Panevėžyje kriminalistai sulaikė 28 metų Š.R. ir 30-metį R.Š. Jie įkliuvo su specialiais įrankiais metalui pjauti ir dviem ką tik išpjautais katalizatoriais. Netrukus buvo sulaikytas vieno jų brolis, 29 metų K.Š.

Š.R. pateikti kaltinimai dėl keturių vagysčių bei vieno pasikėsinimo ją įvykdyti. Dar dvi vagystes jis kaltinamas įvykdęs veikiant bendrininkų grupėje su R.Š. Trečiajam kaltinamajam pateikti kaltinimai dėl 7 katalizatorių vagysčių bei vieno pasikėsinimo tai padaryti.

Pasak prokuroro P.Jasiukaičio, kaltinamieji dažniausiai vogė iš „Toyota Prius“ markės automobilių. Vienas katalizatorius buvo pavogtas iš visureigio „Lexus“. Iš jo išpjautą 2 tūkst. eurų vertės detalę kaltinamasis teigia pardavęs metalo supirktuvėje už 100 eurų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams. Už svetimo turto pasisavinimą Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 6 metų. Dėl didelės vertės turto pasisavinimo gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.