Trenerio žudikas stebino tyrėjus: ilgai tylėjęs atskleidė paslaptį

Rokiškio ledo ritulio trenerį Genadijų Fitingovą nužudęs jo pažįstamas Egidijus Kazlauskas už grotų praleis 12 metų. Žudikas, kuris taip ir neatskleidė žmogžudystės motyvų, neketina skųsti nuosprendžio.

 Žmogžudystės tyrimas truko ilgiau nei metus.
 Žmogžudystės tyrimas truko ilgiau nei metus.
Buvęs pasienietis E.Kazlauskas (nuotr.) nei tyrėjams, nei teisėjams neatskleidė, kodėl per išgertuves nužudė savo seną pažįstamą G.Fitingovą.
Buvęs pasienietis E.Kazlauskas (nuotr.) nei tyrėjams, nei teisėjams neatskleidė, kodėl per išgertuves nužudė savo seną pažįstamą G.Fitingovą.
Buvęs pasienietis E.Kazlauskas nei tyrėjams, nei teisėjams neatskleidė, kodėl per išgertuves nužudė savo seną pažįstamą G.Fitingovą (nuotr.).
Buvęs pasienietis E.Kazlauskas nei tyrėjams, nei teisėjams neatskleidė, kodėl per išgertuves nužudė savo seną pažįstamą G.Fitingovą (nuotr.).
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-06-26 08:59, atnaujinta 2021-06-26 09:09

„Atsimenu, kaip kartu sėdėjome prie stalo, kaip gėrėme, kaip miške kasiau duobę ir įmečiau kūną, tačiau neprisimenu, kaip nužudžiau“, – ikiteisminio tyrimo metu ir teisme dėstė 50-metis rokiškėnas E.Kazlauskas.

Žmogžudystės detalių taip ir nepapasakojusiam, bet išsisukti bandžiusiam vyrui Panevėžio apygardos teismas skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę. Jis taip pat turės atlyginti žalą G.Fitingovo artimiesiems – 110 tūkstančių eurų.

„Kaltinamasis nepaaiškino nukentėjusiojo sužalojimo aplinkybių, tačiau surinktų įrodymų visuma leidžia daryti išvadą, kad E.Kazlauskas sudavė nukentėjusiajam smūgius rankomis ir kojomis bei kažkokiu aštriu daiktu ir taip sukėlė G.Fitingovo mirtį“, – paskelbė teisėja Jolanta Raščiuvienė.

Nors šį nuosprendį dar galima apskųsti, E.Kazlauskas iškart pareiškė to nedarysiantis.

Pažadėjo grįžti, bet dingo

Rokiškyje garsus ledo ritulio treneris 49 metų G.Fitingovas dingo pernai balandžio 15-osios popietę. Išeidamas iš namų artimiesiems jis pareiškė, kad netrukus grįš.

Vyro nesulaukusi žmona kreipėsi į policiją, buvo pradėta G.Fitingovo paieška, į kurią įsitraukė ne tik pareigūnai, bet ir visų mėgstamo geraširdžio trenerio auklėtiniai, jį pažinoję rokiškėnai.

Jie apieškojo artimiausias apylinkes, tačiau G.Fitingovas dingo kaip į vandenį. Tik po poros dienų pradėjo aiškėti, kad šios istorijos atomazga – tragiška.

Buvo pasiryžęs tylėti

Aiškindamiesi, su kuo paskutinį kartą matėsi G.Fitingovas, pareigūnai nustatė du žmones, kurie kartu su treneriu balandžio 15 dieną gėrė alkoholį. Tarp jų buvo ir E.Kazlauskas.

Prakalbinti buvusį pasienietį nebuvo lengva. Nors visi įkalčiai rodė, kad nusikaltimą padarė jis, E.Kazlauskas atsisakė bendradarbiauti su pareigūnais.

Ir tik praėjus savaitei po nusikaltimo, balandžio 22-osios pavakarę, teisėsaugininkams kažkaip pavyko E.Kazlauską įkalbėti, kad jis parodytų, kur paslėptas nužudytojo kūnas.

„Net ir tada visas jo elgesys rodė, kad jis nėra nusiteikęs pasakyti, kur paslėptas lavonas, bet galiausiai tai padarė“, – „Lietuvos rytui“ yra sakiusi ikiteisminį tyrimą kontroliavusi Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Valdemara Chodorcevičienė.

Palaikų neužuodė net šunys

G.Fitingovo kūnas buvo rastas tiksliai toje vietoje, kurią nurodė E.Kazlauskas, – užkastas miške maždaug pusantro kilometro nuo sodybos, į kurią žmogžudystės naktį žudikas buvo atvykęs du kartus.

Trenerio kūnas buvo užkastas ir užmaskuotas taip gerai, jog ne kartą pro tą vietą ėję G.Fitingovo ieškantys žmonės net neįtarė, kad ten gali būti paslėpti palaikai. Jų neužuodė ir policijos tarnybiniai šunys.

Nužudytas per išgertuves

Suradus kūną ekspertai nustatė, kad G.Fitingovas buvo nužudytas balandžio 16-osios naktį. Tyrėjai po kruopelytę rinko įrodymus ir išsiaiškino viską, ką veikė G.Fitingovas ir ūmiu būdu garsėjantis ir alkoholio nevengiantis E.Kazlauskas.

Nustatyta, kad iš pradžių treneris svečiavosi pas savo kaimyną. Pas jį užsuko ir jų bendras pažįstamas E.Kazlauskas.

Trijulė šiek tiek pasėdėjo, po to G.Fitingovas ir E.Kazlauskas kartu išėjo. Jie patraukė į E.Kazlausko butą, čia toliau gėrė alkoholį, kol dėl nežinomų priežasčių tarp vyrų kilo konfliktas, pasibaigęs G.Fitingovo mirtimi.

Žudiką užfiksavo kameros

Nužudęs trenerį E.Kazlauskas puolė slėpti įkalčių. Pirmiausia nutarė atsikratyti kūno. Tam jis pasirinko gerai žinomą vietą – mišką netoli Stirniškio kaimo, kuriame yra jo sodyba.

Savo automobiliu „Volkswagen Sharan“ E.Kazlauskas nuvežė lavoną į pelkėtą mišką ir užkasė, po to sodyboje bandė atsikratyti įkalčių – tvenkinyje plovė kruviną kilimą, į vandenį sumetė daiktus, kurie galėjo jį susieti su nužudymu.

Besidarbuojantį prie sodybos E.Kazlauską užfiksavo čia įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Be to, šalia sodybos buvo užfiksuotas paskutinis G.Fitingovo mobiliojo telefono signalas, todėl jau kitą dieną įtariamasis buvo sulaikytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.