B. Vanagui dėl kaltinimų smurtu prieš moterį – kardomoji priemonė, uždrausta su ja bendrauti

Prieš kelias savaites lenktynininkas Benediktas Vanagas sulaukė nemalonių kaltinimų – jo draugė kreipėsi į policiją teigdama, jog prieš ją buvo smurtauta. Tąkart policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Ir nors lenktynininkas savo kaltę neigė, vyrui skirta kardomoji priemonė.

Skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.<br>D.Umbraso nuotr.
Skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2021, 4:37 PM, atnaujinta Jul 12, 2021, 4:52 PM

Policija pranešimą apie įvykį gavo pirmadienio vakarą, 21 val. Informuota, kad vyras pakėlė ranką prieš 34-erių moterį. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai įtariamojo neberado.

Policijos tvirtinimu, ikiteisminio tyrimo metu B.Vanagui skirta ne tik kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, tačiau jis įpareigotas nebendrauti ir neieškoti ryšių su moterimi.

Nukentėjusioji pasidalino istorija

„Benediktas spyrė man, kai nepildžiau tam tikrų jo pageidavimų. Po smūgio jaučiau pykinimą. Dešinė veido pusė iki šiol aptirpusi, užgulta ausis“, – portalui lrytas.lt pasakojo moteris (vardas redakcijai žinomas, – aut.).

Vilnietė buvo pristatyta į gydymo įstaigą. Pasak moters, jos ir B.Vanago draugystė užsimezgė prieš 6 metus. Vilnietės tvirtinimu, per tą laiką jai teko nuolat susidurti su pavydo, pykčio proveržiais, tačiau iki paskutinio atvejo prie fizinio smurto nebūdavo pereinama.

„Anksčiau jis buvo užsimojęs, bet netrenkė. Tačiau pirmadienį smūgio sulaukiau“, – tvirtino moteris.

Po įvykio pats lenktynininkas savo Facebook paskyroje pakomentavo situaciją paneigdamas smurto faktą.

„Savo asmeninio gyvenimo niekada nekomentavau. Ši mano nuostata nesikeis ir toliau. Smurto atvejį kategoriškai neigiu, bet tai palikime ištirti tos srities profesionalams. Nuoširdžiai atsiprašau, jei jus nuvylė šiandien žiniasklaidoje pasirodžiusi žinia apie tariamą smurto atvejį. Ačiū už supratimą“, – socialiniame tinkle rašė jis.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Už tokį nusižengimą gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.