Ar tikrai migrantai Šalčininkų r. užpuolė pensininkės namus? Pareigūnai sako, kad ne

Pasipriešinimas migrantams Šalčininkų rajone pasiekė naują lygį – gandai jau pradėti platinti, kaip įvykę faktai. Tuo tarpu policija ir pasieniečiai teigia, kad informacija apie tai, jog pensininkės namą akmenimis apmėtė būtent migrantai nepasitvirtino.

 Ar tikrai migrantai Šalčininkų r. užpuolė pensininkės namus? Pareigūnai sako, kad ne.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Ar tikrai migrantai Šalčininkų r. užpuolė pensininkės namus? Pareigūnai sako, kad ne.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 1:28 PM, atnaujinta Jul 28, 2021, 6:56 PM

Trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ kaip tikras faktas pasklido informacijai, jog Poškonių seniūnijoje, Jokūbiškių kaime migrantai „užpuolė pensininkės namus“ ir juos apmėtė akmenimis.

Jokūbiškių kaimas yra vadinamojoje Dieveniškių kilpoje ir visai greta valstybės sienos su Baltarusija. Tad šiomis dienomis visai tikėtina, jog tokiose vietose gali pasirodyti migrantai. Tad socialinio tinklo vartotojai iš karto pradėjo šią žinia dalintis. Juolab, kad ją paskleidę žmonės patvirtino, jog apie įvykį buvo pranešta ir policijai.

Vilniaus apskrities VPK atstovė Julija Samorokovskaja lrytas.lt patvirtino, kad iškvietimas su tokia informacija iš tiesų registruotas naktį iš antradienio į trečiadienį. Tačiau informacija apie migrantus nepasitvirtino.

Pasak naktį skambinusio pranešėjo, „atėję pabėgėliai daužo kaimynės duris, beldžiasi į langus“. Tačiau pranešėjas tamsoje nematė ir negalėjo pasakyti net kiek žmonių daužosi į kaimynės namus.

Gavus šį pranešimą į Jokūbiškių kaimą buvo išsiųsti policijos patruliai, kurie apžiūrėjo kaimą ir jo apylinkes, bet įtartinų žmonių nerado. Pareigūnai patvirtino, kad namo durys sulaužytos, tačiau kas tai padarė kol kas nėra žinoma.

Apie pranešimą buvo informuoti ir pasieniečiai, kurie taip pat kartu su policija reagavo į pranešimą. Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis lrytas.lt taip pat sakė, kad informacija apie migrantus nepasitvirtino.

„Buvo net pakeltas sraigtasparnis. Reaguota buvo greitai, tad jei tai būtų buvę tikrai migrantai, jie būtų buvę surasti ir sulaikyti. Jie tikrai nebūtų nuėję toli. Į pranešimą reagavo gausios pajėgos, buvo viskas aplinkui apžiūrėta, tačiau nerasta jokių požymių, kad tai tiesa“, – sakė G.Mišutis.

Sienos pažeidimų, kuriuos būtų galima susieti su šituo pranešimu, taip pat nebuvo fiksuota.

„Pranešimas apie migrantus nepasitvirtino“, – patvirtino ir pasienio atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.