Dėl riaušių Rūdninkuose įtarimai pareikšti trims Irako piliečiams

Dėl prieš savaitę Rūdninkų poligone kilusių riaušių teisėsaugos pareigūnai pareiškė įtarimus trims neteisėtiems migrantams iš Irako.

Dėl riaušių Rūdninkuose įtarimai pareikšti trims Irako piliečiams.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dėl riaušių Rūdninkuose įtarimai pareikšti trims Irako piliečiams.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2021, 4:17 PM

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Čepelionis BNS pirmadienį sakė, kad įtariamieji teismo sprendimu praeitą savaitę buvo suimti. Irakiečiai įtariami riaušių kurstymu, organizavimu. Įtarimai jiems pareikšti pagal poligone dirbančių pareigūnų liudijimus.

„Du vyrai suimti mėnesiui, o vienas – dviem mėnesiams“, – sakė T. Čepelionis.

Į teismą dėl jų suėmimo kreiptasi, kad jie nekeltų daugiau neramumų.

Pasak prokuroro, neteisėti migrantai duoda parodymus, tačiau kaltės nepripažįsta: jie sako, kad viskas įvyko spontaniškai.

„Jie savo kaltę mato tik dėl to, kad išėjo iš teritorijos“, – sakė prokuroras.

Rugpjūčio 10-osios vakarą Rūdninkų poligone kilo neramumai – migrantai ėmė laužyti tvorą. Į pagalbą buvo pasitelkti policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai bei pasieniečių sraigtasparnis.

Iš stovyklavietės tą vakarą buvo pabėgę ir netrukus atgal grąžinta apie 20 migrantų. Pasak T. Čepelionio, įtariamieji yra tarp bėglių, pasišalinusių iš poligono.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas organizavo ar išprovokavo žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką, taip pat tas, kas riaušių metu smurtavo, niokojo turtą ar kitaip šiurkščiai pažeidė viešąją tvarką, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Šalčininkų rajone esančiame Rūdininkų poligone apgyvendinti apie 800 neteisėtų migrantų, į Lietuvą patekusių per Baltarusiją.

Neramumai čia buvo kilę ir anksčiau. Migrantai tuomet buvo nepatenkinti gyvenimo sąlygomis stovykloje.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.