Smurtą prieš gėjus „Facebook“ propagavęs klaipėdietis turės susimokėti 500 eurų

Teismas patvirtino Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorės Erikos Laukineitienės nutarimą, kuriuo 27-erių uostamiesčio rajono gyventojas pripažintas socialiniame tinkle tyčiojęsis, niekinęs ir kurstęs diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl seksualinės orientacijos.

Smurtą prieš gėjus „Facebook“ propagavęs klaipėdietis turės susimokėti 500 eurų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Smurtą prieš gėjus „Facebook“ propagavęs klaipėdietis turės susimokėti 500 eurų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 1:09 PM, atnaujinta Sep 6, 2021, 1:11 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai į Neapykantos nusikaltimų pranešimų platformos manoteises.lt atstovus kreipėsi neabejinga studentė, norėdama pranešti apie socialiniame tinkle „Facebook“ pastebėtą neapykantą prieš homoseksualius asmenis skatinantį komentarą. Gauta informacija buvo perduota Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, kurie 2021 metų balandį pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Ikiteisminio tyrimo metu specialistas, atlikęs paskirtą užduotį, konstatavo, kad įtariamasis, Klaipėdos rajono gyventojas, parašė komentarą, kuriuo buvo propaguojamos smurto prieš homoseksualius asmenis ir neapykantos jiems idėjos. Komentaro autorius savo kaltę pripažino, nuoširdžiai gailėjosi, todėl buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Jam skirta baudžiamojo poveikio priemonė – 500 eurų įmoka į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė E.Laukineitienė atkreipia dėmesį į gresiančią atsakomybę už neigiamų, įžeidžiančių ir neapykantą kurstančių komentarų rašymą socialiniuose tinkluose: „Asmuo, rašydamas komentarus virtualioje erdvėje, turėtų nepamiršti ir suvokti, jog jo išsakytas mintis mato visi. Bendravimo kultūra turėtų būti puoselėjama ne tik realiame, bet ir virtualiame gyvenime“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.