BMW automobilio gaudynės automagistralėje – kaip iš veiksmo filmo

Pirmadienį Kauno apylinkėse, automagistralėje vykusios BMW automobilio gaudynės tęsėsi dvi dienas.

Pirmadienį Kauno apylinkėse, automagistralėje vykusios BMW automobilio gaudynės tęsėsi dvi dienas.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Pirmadienį Kauno apylinkėse, automagistralėje vykusios BMW automobilio gaudynės tęsėsi dvi dienas.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2021, 9:40 AM

Lietuvos kelių policijos tarnybos teigimu, didelio visuomenės dėmesio viešoje erdvėje sulaukė 2021 m. rugsėjo 20 d. Kauno apylinkėse vykę BMW gaudynės. Pirmadienį apie 14 val. magistraliniame kelyje A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda) 44 km, Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai pastebėjo BMW automobilį su vokiškais valstybiniais numeriais, nors vairuotojo vieta yra įrengta dešinėje pusėje. Kadangi automobilis sukėlė įtarimų, pareigūnai nusprendė sustabdyti šį automobilį patikrinimui.

Važiuojant paskui automobilį, automobilio vairuotojas pradėjo didinti greitį, patikrinus jo greitį automobilyje įrengtu greičio matuokliu, buvo nustatytas 200 km/h greitis, kur leistinas greitis – 120 km/h. Įjungus švyturėlius ir per garsiakalbį nurodžius automobilio vairuotojui sustoti, šis dar labiau spustelėjo akseleratoriaus pedalą ir automobilis pradėjo tolti, pavojingai manevruodamas ir nemažindamas greičio važiavo toliau, kai kuriose vietose transporto priemones apvažiuodamas kelkraščiu tuo sukeldamas pavojų savo ir kitu eismo dalyvių turtui, sveikatai bei gyvybei.

Gaudynes galite matyti vaizdo įraše žemiau.

Galiausiai kirtęs geležinkelio pervažą degant draudžiamam (raudonam) šviesoforo signalui ir apvažiuodamas nuleistas geležinkelio pervažos užtvaras pasišalino.

Vakar, tas pats vairuotojas sustabdytas Kauno rajone, Neveronyse, tik jau vairuojantis kitą transporto priemonę „Ford Transit“ su angliškais numeriais.

Pareigūnai nustatė, kad nuo jų sprukęs vairuotojas (gim. 1993 m.) turėjo tam pagrindą, kadangi šis neturi teisės vairuoti transporto priemonę, nes ši teisė jau anksčiau iš jo atimta 10 metų. Pažymėtina, kad minėtam asmeniui iki šiol yra surašyti net 125 protokolai už Kelių eismo taisyklių pažeidimus ir vakar Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai surašė jam dar kelis administracinio nusižengimo protokolus už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę, greičio viršijimą, pavojingą ir chuliganišką vairavimą, važiavimą per geležinkelio pervažą, degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Tuo vairuotojo nemalonumai nesibaigė, nes Kauno apskr. VPK pareigūnai taip pat papildomai surašė administracinio nusižengimo protokolus už anksčiau padarytus nusižengimus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.